Borilački sportoviSport

Hearn frustriran Furyjevim promotorima: ‘Nisu se izborili da zadržimo meč!‘

Raspletom kojim je boksački svijet za sada ostao bez meča između koji su trebali boksati Anthony Joshua i Tyson Fury najviše je razočaran i frustriran ostao onaj tko je u isti uložio najviše truda i resursa, Eddie Hearn. Vlasnik Matchroom Boxinga i dalje ne može prihvatiti činjenicu da se sve tako brzo preokrenulo te da se Fury samo odjednom, umjesto protiv njegovog pulena, odlazi boriti protiv Wildera, boksača kojeg je u veljači prošle godine uvjerljivo savladao.

Tako da nas zapravo ne treba stav koji ima Eddie Hearn i propitkivanje o tome što je zapravo bio plan i cilj koji je imao Tyson Fury i njegov tim, prije svega njegova dva glavna promotora, Boba Aruma i Franka Warrena.

“Fury i njegov tim učinio je apsolutno nula koraka u pokušaju da spase meč koji su tgrebali boksati on i Anthony Joshua. Ne vjerujem da je bilo ikakvog razgovora, ne vjerujem da je bilo ponude, ništa ne vjerujem. Bob Arum je svjestan svog posla koji smo napravili oko tog meča. Samo je rekao da je odluka sramotna i odmah se prebacio na meč protiv Wildera. Svaka čast prijatelju! Da sam ja bio na njegovom mjestu, napravio bih sve što mogu da se meč održi. Oni nisu pokušali apsolutno ništa. To je i Furyju na dušu također, jer niti on nije probao”, rekao je Hearn u razgovoru za iFL, nastavivši:

“On se morao zauzeti za sebe i pitati što se događa. Rekli su mu da se bori protiv Joshue, imao je ugovor i novac koji će zaraditi. Trebao je svojim promotorima reći što on želi i natjerati ih da se potrude. Mogao se za 60 milijuna dolara boriti za apsolutnog prvaka u najvećem meču u povijesti.”

Tih 60 milijuna bi trebala predstavljati opciju u kojoj Fury Wilderu isplaćuje 20 milijuna od 80 koliko je trebao dobiti za meč protiv Joshue.

Upitao se tako Hearn zapravo što je bila želja Tysona Furyja. Je li on bio spreman za meč protiv Joshue? Uistinu Hearn vjeruje da je Fury uz malo truda sam mogao odraditi ono što je potrebno da ne mora u ring s Wilderom.

“Je li Tyson Fury uopće htio ovaj meč? Jesu li nas samo za**bavali? Ovo sve mi izgleda kao da su oni sretni što je sve ovako ispalo. Zašto su sretni s takvim ishodom? Da sam ja na Furyjevom mjestu, sam bih pokušao istupiti. Pronašao bih cifru kojom bih se riješio Wildera. Mislim da će on zaraditi između 12 i 15 milijuna dolara za ovaj meč na ljeto. To se moglo srediti. Postojala je brojka, vjerujte mi da je postojala. I uvjeren sam da smo mogli gledati meč Furyja protiv Joshue”, potvrdio je svoje razmišljanje Hearn.

Meč Joshue i Furyja tako se prolongira na kasnu jesen ili zimu, pod uvjetom da obojica ostvare pobjede u svojim mečevima. A neće ispred sebe imati lak posao.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button