Borilački sportovi

Usykov promotor uvjeren da im slijedi meč protiv Anthonyja Joshue

Iz tabora ukrajinskog boksača dolaze pozitivne vibracije u vezi meča za tri svjetske titule.  Kao da proteklih par mjeseci pregovora nije niti bilo, Anthony Joshua vratio se u situaciju gdje mu prema pravilu slijedi meč protiv propisanog WBO izazivača, a to je Oleksandr Usyk. WBO je već ranije vršio pritisak za ovaj meč, ali su se ipak sklonili u stranu svjesni veličine okršaja protiv Furyja. No, kako je sad taj meč neizvediv, barem u ovom trenutku, tako je Usyk ponovno iskočio u prvi plan kao WBO izazivač.

Njegovo ime već je spomenuo Joshuin promotor Eddie Hearn, a sad je došla i izjava Usykovog promotora, Alexandra Krassyuka, koji je potvrdio kako se na tom meču već vrlo ozbiljno radi. I bio bi to meč u kojem bi Joshua branio sve tri svjetske titule koje posjeduje, WBO, IBF i WBA.

Anthony Joshua officially ordered to fight WBO mandatory challenger  Oleksandr Usyk in 2020

“S Eddiejem Hearnom nikad nismo imali loših iskustava. Bilo smo u kontaktu prije i u kontaktu smo sad malo češće. Mi smo trenutno prvi favoriti za meč protiv Joshue. To je najvjerojatniji rasplet. Nemamo puno vremena za pregovore o opcijama pa je Wembley trenutno lokacija koja nam je u prvom planu. Poštovanje Saudijskoj Arabiji, ali mislim kako će u kolovozu tamo ipak biti malo prevruće. No, ako odemo tamo, također ćemo biti zadovoljni. Ako završimo u Ukrajini, još bolje. Sretni smo zapravo s bilo kojim mjesto na svijetu, sve dok se borimo protiv najboljeg teškaša. I to je najbolja prilika za dokazivanje. Mislim da je ovaj tjedan deadline za sve nas. Ma kraju tjedna svi će već znati kako od meča Joshue i Fury, planiranog za 14. kolovoza, neće biti ništa”, prenio je Krassyukove njegove riječi Boxing Scene.

Tako sad imamo dva čovjeka koji mogu ugroziti održavanje velikog meča. S jedne strane to je Deontay Wilder, a s druge do sada neporaženi Ukrajinac. I obojica su itekako ozbiljne prijetnje. Usykov menadžer to ipak gleda s druge strane, smatra kako su fanovi dobili dva velika meča umjesto jednog.

“Na kraju dobivamo dva meča umjesto jednog. AJ će se boriti protiv Usyka, a Fury protiv Wildera. Kad sam nazvao Usyka, nije mi odgovorio. Ostavio sam kratku poruku, pitao ga je li spreman boriti se protiv Joshue. On me nazvao za pola sata i objasnio mi da se nije mogao javiti jer je u tom trenutku prelazio engleski kanal na putu prema Londonu”, pokušao je Krassyuk dočarati koliko je njegov klijent motiviran za ovaj meč.

Kao što je gore navedeno, datum Joshuinog meča vjerojatno bi ostao 14. kolovoza. Što se tiče Furyja i Wildera, oni bi se trebali boriti tri tjedna ranije, odnosno 24. srpnja. 

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button