Borilački sportovi

Legendarni Enver Idrizi vraća se u hrvatski sport

Prvi osvajač medalje za samostalnu Hrvatsku, karatist Enver Idrizi, vraća se u hrvatski sport. Bit će član stručnog stožera novoosnovanog karate centra u kojemu će imati savjetodavnu ulogu.

Legenda hrvatskog karatea u svoje je vrijeme bio najatraktivniji svjetski borac, specijalist za udarce nogom u glavu. Dvaput je bio europski prvak i dvaput europski doprvak, a ima u svojoj kolekciji i svjetsko srebro.

– Naše vrijeme je drukčije od ovog danas, mi smo radili za ljubav, voljeli smo taj sport, rekao je Idrizi.

– Nisam nikome došao uzeti mjesto, došao sam samo pomoći hrvatskom karateu i reprezentaciji, što mogu dati dat ću iz srca, dodao je.

Cijeli razgovor s Idrizijem pogledajte u videoprilogu!

Možda se mlađe generacije ne sjećaju legendarnog Envera Idrizija pa ćemo spomenuti kako se radi o istinskom sportskom velikanu hrvatskog sporta u 90-im godinama prošlog stoljeća. Idrizi je etnički Albanac rođen u Skoplju, ali je nastupao za Hrvatsku.

Bio je prvak Jugoslavije u karateu s tek 16 godina, a zanimljivo je to kako je osvojio medalju na Svjetskom kupu u Milanu na dan kada je priznata Hrvatska 15. 1. 1992. godine. Bila je to prva medalja za Hrvatsku u povijesti. Ni sam ne zna, kako kaže, koliko je zlata donio Hrvatskoj, a najvrjednija su ona s dva Europska prvenstva. Poznat je i po tome što je na raznim natjecanjima dva puta pobjeđivao i legendarnog glumca Chucka Norrisa.

Idrizi je svojevrsni junak Albanaca s prostora bivše države zbog silnih sportskih uspjeha u ratnim godinama pa čak neke škole nose njegove ime, dok su ga mnogi gradovi na Kosovu proglasili počasnim građaninom.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button