Borilački sportovi

Novinar Dean Bauer, napisao je mrzilački i pljuvački tekst o Alenu Babiću

Novinar Sportskih Novosti Dean Bauer, napisao je mrzilački i pljuvački tekst o Alenu Babiću, našem proslavljenom i kultnom boksaču, koji je ove subote, na žalost, izgubio meč za titulu prvaka svijeta u bridgerweight kategoriji po najpriznatijoj međunarodnoj WBC federaciji.

Poznati istraživački novinar Marin Vlahović komentirao je sramotni tekst novinara Deana Bauera vezano za poraz našeg boksača Alena Babića u borbi za svjetsku titulu. Njegov komentar donosimo u nastavku:

“Bauer je u svom bijednom uratku pokazao veliko neznanje, nepoznavanje i nerazumijevanje osnovnih činjenica o profesionalnom boksu i boksačkim ljestvicama, a sve je začinio i neprobavljivom patetikom, nekakvim nepozvanim i pogrešnim isprikama pokojnom velikanu, možda najvećem hrvatskom sportašu svih vremena, Mati Parlovu, koji je isto tako, baš kao i Alen Babić, svojedobno boksao za titulu u novoj težinskoj kategoriji i to dva meča.

Prvi je bio neriješen, dok je u drugom poražen. Taj Rozanski, kojeg Bauer predstavlja kao propalicu, nokautirao je u prvoj rundi Artura Szpiliku, koji je do meča s Tysonom Furyem, pružio najtežu borbu Deontayu Wilderu.

Deplasirano je i ispod svake razine, da o bilo kojem boksaču pišu takvi baueri, koji boks, niti vole, niti prate, niti shvaćaju. Ako Babić nije boksao za pravu titulu, onda nije ni Stipe Drviš, koji je titulu svjetskog prvaka uzeo od boksača kojeg je već pobijedio i koji je bio daleko manje opasan od Rozanskog.

Kako me ne bi krivo shvatili, sve su to bile borbe za legitimne titule, nekih od 4 priznate federacije i cijeli borilački svijet i kompletna borilačka javnost ovo znaju.

To je jednostavno sportska abeceda, međutim, to ne zna ili ne želi znati, gurač kemijskih olovaka Dean Bauer, kojeg će zbog opravdane, ljudske i razumljive reakcije Alena Babića, najvjerojatnije podržati mnogi dnovinari, jer i oni isto tako tipkaju, omalovažavaju i donose sudove o nečijem znoju i krvi, bez da su ikada sami prošli, makar kratku demonstraciju onoga što se događa u profesionalnom ringu i sportu.

Da jesu, možda ne bi pisali takve uvredljive gluposti i neistine.” napisao je Vlahovic.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Putem...
Marin Vlahović
Izvor
Facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button