Svijet

George Soros nastoji zaustaviti Elona Muska i Twitter!

“Najutjecajniji ljevičar svijeta” George Soros nastoji zaustaviti utjecaj najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska, novog vlasnika društvene mreže Twitter.

Kako piše bongino.com, više američkih ljevičarskih skupina koje podupire George Soros potpisalo je pismo.

U pismu se vrši pritisak na top oglašivače Twittera da bojkotiraju ovu DRUŠTVENU platformu ako Elon Musk ispuni svoje obećanje da će podržati slobodu govora.

Traže cenzuru društvene mreže

U pismu koje je potpisalo 26 skupina, uključujući Media Matters for America i UltraViolet, navodi se da bi se top oglašivači trebali pobrinuti da ugovori o oglašavanju sklopljeni s Twitterom budu uvjetovani.

To bi se postiglo na način da se Twitter prisili cenzurirati svoj sadržaj, kao što je bilo prije Muskovog preuzimanja.

Prije Muskovog preuzimanja, Twitter je, primjerice, blokirao one profile koji su istinito pisali o LGBT propagandi.

Jednako su cenzurirani svi oni koji su propitivali način na koji se svijet bori protiv pandemije koronavirusa. Ova društvena mreža je također, kako tvrde američki republikanci, provodila tajne zabrane i ograničenja dosega publike određenim računima.

Europske vlade protiv Muska

U najnovijem histeričnom pismu upozorava se da će Muskovo preuzimanje Twittera “dodatno otrovati” informacijski ekosustav. Piše: “Pod krinkom ‘slobode govora, Muskova vizija će ušutkati i ugroziti marginalizirane zajednice, te pokidati trošno tkivo demokracije.”

Mnoge skupine koje su potpisale pismo financijski George Soros kroz svoju Zakladu otvorenog društva. Ove skupine financijski podupire i više europskih vlada (Švedska, Danska, Njemačka, Nizozemska), ali i Kanada, te utjecajni američki učiteljski sindikati.

Pismo su, među ostalim, potpisale skupine koje se bore za ‘pravo’ na prekid života djeteta, te feminističke grupe.

Musk je na ovo pismo odgovorio na Twitteru.

Objavio je članak u kojem otkriva donatore koje podržava George Soros, te je odgovorio na objavu Sorosove Zaklade otvorenog društva.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Mnoge medijske kuće u SAD-u su pod znatnim utjecajem Georga Sorosa, koji ih financira.

Neki od njih su New York Times, Seattle Times, LA Times, Baltimore Sun, Wall Street Journal, CNN, Fortune Magazine, ABC, USA Today, Washington Post, NPR, CBS, Huffington Post, New Yorker, Sacramento Bee, Houston Chronicle, Associated Press.

Sve su one kritički izvještavale o Muskovo preuzimanje Twittera.

S druge strane, većina običnog puka podupire Muskovu kupnju Twittera.

Muskova kupnja Twittera je najveća stvar za slobodu govora barem u ovom stoljeću. A sloboda govora je najvažnija stvar za demokraciju. 

A Twitter je globalno uvjerljivo najvažnija komunikacijska platforma (uključivo i sve medije)”.

To ističe Nenad Bakić hrvatski poduzetnik, inovator i analitičar, o novom vlasniku ove vrlo popularne društvene mreže.

Elon Musk će zasigurno radikalno osloboditi govor na Twitteru, i definitivno će tržišni pritisak onda natjerati i Facebook da revidira odnos sa svojim ‘provjerivačima istine’”, ocijenio je Bakić.

Musk: Sloboda govora društveni je imperativ funkcionalne demokracije

Elon Musk je kupio društvenu mrežu Twitter za 44 milijarde dolara.

Ovim ugovorom završilo je poslovanje Twittera kao javne kompanije, otkako je 2013. prvi put javno ponudio dionice.

Twitterove dionice skočile su za šest posto nakon ove informacije.

Musk je, kako smo pisali, poručio da Twitter želi učiniti boljim nego ikad.

Sam sebe je proglasio apsolutistom slobode govora.

Sloboda govora temelj je funkcioniranja demokracije.

A Twitter je digitalni trg na kojem se raspravlja o temama bitnim za budućnost čovječanstva“, naglasio je Musk.

“Želim učiniti Twitter boljim nego ikad, poboljšati ga novim značajkama, s algoritmima otvorenog koda, povećati povjerenje, poraziti spam botove i provjeriti autentičnosti svih ljudi.

Twitter ima ogroman potencijal – radujem se što ću raditi s tom kompanijom i zajednicom korisnika, da ga otključamo”, poručio je Musk, jedan od najpopularnijih korisnika Twittera, s više od 80 milijuna pratitelja.

“Uložio sam u Twitter jer vjerujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora diljem svijeta i vjerujem da je sloboda govora društveni imperativ funkcionalne demokracije”, napisao je Musk. Izrazio je nadu i da će njegovi najgori kritičari ostati na ovoj društvenoj mreži.

“Nadam se da će i moji najgori kritičari ostati na Twitteru, jer to znači sloboda govora”, objavio je.

Bijes lijevo-liberalnih krugova

Njegovo preuzimanje razbjesnilo je razne lijevo-liberalne nevladine organizacije i tzv. “progresivne” korisnike platforme.

Zagovornik slobode govora i mišljenja

Podsjetimo, nakon što je započela ruska agresija na Ukrajinu multimilijarder Elon Musk odbio je blokirati ruske državne medije, a preko Twittera pozvao je ruskog predsjednika Vladimir Putina na dvoboj u kojemu je nagrada Ukrajina.

Musk je vlasnik satelita novih generacija putem kojih nudi internetsku vezu i jedan je od rijetkih koji je do sada odbio cenzurirati ruske građane.

Također poručio je i da je usluga satelitskog širokopojasnog pristupa tvrtke Starlink dostupna u Ukrajini i da SpaceX šalje više terminala u zemlju, čiji je internet poremećen zbog ruske invazije.

Dok mnogi milijarderi današnjice promoviraju i nameću kontrolu stanovništva što opravdavaju strahom od oskudice, Musk dosljedno upozorava da će pad populacije biti smrt civilizacije.

O koronamjerama

“Nešto se sumnjivo događa”, objavio je Musk na Twitteru kada je krajem 2020. bio u istom danu i pozitivan i negativan na koronavirus.

Spregu vlasti i koronamjera usporedio je s temom iz Gospodara prstenova i moći koja proizlazi iz vilenjačkog prstena u kojem je upisano “Prsten Jedan da zavlada svima, Prsten Jedan što traži i seže Prsten jedan da spoji se s njima i u tami ih sveže”.

“Ako dovoljno uplašite ljude, oni će se zalagati za ukidanje slobode. Ovo je put u tiraniju”, ocijenio je ograničenja zbog koronavirusa početkom 2022., a Bidena je nazvao marionetom.

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button