Svijet

Pfizer je naredio Twitteru da cenzurira dokaze o smrtnim slučajevima od cjepiva protiv COVID-a?

Pfizer je naredio Twitteru da zataška informacije koje dokazuju da je njihovo cjepivo protiv COVID-a uzrokovalo ozbiljne bolesti i smrt, otkrivaju nedavno objavljeni fajlovi na Twitteru.

Član uprave Pfizera dr. Scott Gottlieb lobirao je na Twitteru da cenzurira ljude koji su dovodili u pitanje učinkovitost mRNA injekcija. Datoteke na Twitteru pokazuju da je platforma cenzurirala tweet dr. Bretta Giroira, člana uprave biofarmaceutske tvrtke Altesa Biosciences, koja proizvodi lijekove za borbu protiv COVID-a, nakon što ga je označio Gottlieb.

U kolovozu 2021. Gottlieb se požalio Toddu O’Boyleu, višem menadžeru Twitterovog tima za javnu politiku, na Giroirovu tvrdnju da prirodni imunitet nudi veću zaštitu od cjepiva.

“Sada je jasno da je prirodni imunitet #COVID19 superiorniji od imuniteta #cjepiva i to drastično. Ne postoji znanstveno opravdanje za #vax dokaz ako je osoba prethodno bila zaražena. @CDCDirector @POTUS mora slijediti znanost. Ako nema prethodne infekcije? Cijepite se!” tvitao je tada Giroir.

Gottlieb je ustvrdio: “Ovo je vrsta stvari koja je korozivna

 Ovdje izvlači opsežan zaključak iz jedne retrospektivne studije u Izraelu koja nije bila recenzirana. Ali ovaj će tweet na kraju postati viralan i potaknuti vijesti.”

O’Boyle je zatim proslijedio Gottliebovu e-poštu Twitterovom timu za strateški odgovor na pregled, ali im nije rekao da je Gottlieb bio u upravi Pfizera, već ga je samo nazvao “bivšim povjerenikom FDA-e”.

Unatoč tome što je Twitter presudio da tweet nije prekršio njegova pravila, ipak je na objavu stavio “obmanjujuću” oznaku, što znači da su mu odgovori, dijeljenja i lajkovi onemogućeni, zatrpavajući to u algoritmu.

Tjedan dana kasnije, Gottlieb se požalio na još jedan tweet skeptika Justina Harta koji je rekao: “Štapovi i kamenje mogu slomiti moje kosti, ali virusni patogen sa stopom smrtnosti djece od ~0% koštao je našu djecu gotovo tri godine školovanja.”

Gottliebova je zabrinutost bila da bi tweet mogao izazvati sumnju oko davanja cjepiva protiv COVID-a djeci, s obzirom na to da će ono “uskoro biti odobreno za djecu od 5 do 11 godina”.

Član uprave Pfizera također je  prethodno označio  članak koji je napisao novinar i skeptik u vezi s cjepivom protiv COVID-a Alex Berenson, kojeg je Twitter naknadno suspendirao.

Gottlieb nije bio sretan što su njegovi pokušaji lobiranja u ime Pfizera razotkriveni, žaleći se da je objavljivanje njegove komunikacije s Twitterom potaknulo “okruženje prijetnji” i dovelo do “prijetećeg dijaloga, s potencijalno ozbiljnim posljedicama”.

Giroir je odgovorio ustvrdivši da je Gottlieb bio uznemiren što su ga uhvatili “navodno (stavljajući) korporativne interese na prvo mjesto, a ne javno zdravlje.”

Kao što smo jučer naglasili, e-poruke također pokazuju da je Bijela kuća lobirala kod Facebooka da cenzurira Tuckera Carlsona i druge zbog izražavanja skepse u vezi s cjepivom protiv COVID-19.

Sve ovo još jednom naglašava činjenicu da su politike ‘moderiranja sadržaja’ Big Tech-a nametnute po nalogu lobiranja od strane vlade i divovskih farmaceutskih kompanija, što predstavlja jasno kršenje Prvog amandmana.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Epoha

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button