DomovinaIzbor uredništva

General Glasnović: Koga zavaravate svakog 18. studenog već 30 godina

Za koga ste odijela danas obukli, svijeće upalili i smrknuli svoja lica u koloni sjećanja? Kome pričate o tužnim ljudskim sudbinama, ratu, slobodi, žrtvi i krvlju natopljenoj zemlji?

Na današnji dan kosti mojih suboraca iz zemlje viču dok se vlast prešetava njihovim stratištima i licemjerno im se klanjaju. Njima koji su se borili upravo protiv takvih, piše general Željko Glasnović na Facebooku.

Iz Jugoslavije u Croslaviju, ništa se promijenilo nije. Mantra kako “moramo brinuti o budućnosti, a ne o prošlosti”, samo je nastavak brisanja kolektivne memorije hrvatskog naroda i otvaranje prostora velikosrpskim lažima i povijesnim krivotvorinama kojima hrvatskom narodu nameću kolektivnu krivnju i genocidnost.

Ne može se graditi mirna i sretna budućnost i pomirba utemeljena na nepravdi, lažima, prikrivanju zločina i neraščišćenoj prošlosti

Jeste li položili vijenac u centru Vukovara gdje je u travnju “45 godine ubijeno 200 najistaknutijih građana Vukovara od strane vojske koja se borila pod istom petokrakom pod kojom je Vukovar razoren ’91 godine?

Jeste li položili vijenac na masovnom stratištu nedaleko od Vukovara gdje je u isto vrijeme pobijeno 400 hrvatskih vojnika od strane istih komunističkih zlotvora? Prikrivate zločine nad tim istim poginulim braniteljima kojima ste se došli lažno klanjati i izazivati lažnu sućut kao što sve hrvatske vlade do dan danas prikrivaju komunističke zločine iz II. svjetskog rata.

Koga zavaravate svakog 18. studenog već 30 godina

Kome puštate cjelodnevne priloge o Vukovaru na “Yutelu”? Kome se idete klanjati, kome vijence polažete? Kome se zahvaljujete, kome počasti odajete? Za koga ste odijela danas obukli, svijeće upalili i smrknuli svoja lica u koloni sjećanja? Kome pričate o tužnim ljudskim sudbinama, ratu, slobodi, žrtvi i krvlju natopljenoj zemlji?

Dok u isto vrijeme već 30 godina:
Nestale ne tražite;
Poginule ne otkopavate;
Ratnu odštetu ne zahtijevate;
Partizanske mirovine isplaćujete;
U saboru ekavicom pričate;
Po Hrvatskoj jugoslavenske zastave vijorite;
“Krvavog Bravara” hvalite;
Arhive ne otvarate;
Arhivare ne zatvarate;
Partizanske pjesme dopuštate;
Aboliranim četnicima ratne odštete dodjeljujete;
Branitelje kojima se danas klanjate ovršavate;
Neprijateljima se dodvoravate;
Mentalni sklop komunizma promičete;
Lustraciju odbijate;
Agresora žrtvom proglašavate;
Svojim zakonima žrtve agresorima nazivate;
Na zgrade i čela petokrake lijepite;
S drugovima s dosjeom u Saboru sjedite;
Uhljebništvom institucijama vladate;
UDBaše slobodne državom šetate;
S neprijateljima zakone krojite…

Kome ruke stiskate danas u Vukovaru dok kroz cijelu godinu zbog vas ne dišu?

– Majkama kojima godinama obećavate pronaći kosti njihovih sinova, a one vam i dalje slijepo vjeruju? Braniteljima čiju žrtvu omalovažavate? Djeci poginulih branitelja za čije očeve nikad čuli niste? Stanovnicima Vukovara čije krvnike i zlostavljače puštate da slobodni šetaju Vukovarom? Ostavljenim logorašima koji odštetu od Srbije sami traže? HOS-ovcima čije znakovlje ne priznajete?

Grad Heroj i njegovi poginuli vitezovi nad čijom žrtvom godinama likuju zvijeri u kravatama, i velike ubojice s epoletama i ordenjima da mogu pričati od srama bi u zemlju svi skupa propali.

Željko Glasnović/fb

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
kamenjar.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button