Domovina

PLENKOVIĆ PODRŽAVA ŠEFICU DORH-a ČAK I NAKON ZATAŠKAVANJA KORUPCIJE PRED EU TUŽITELJIMA

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, stranke koja izgleda jedina sve jače ustaje protiv korupcije u Hrvatskoj, objavio je još jedan status na društvenim mrežama upućen Andreju Plenkoviću i DORH-u kojemu, što je sve očitije, dotični UPRAVLJA i izdaje naredbe kako to njemu odgovara. Objavu donosimo u cijelosti:

PREMIJER PODRŽAVA ŠEFICU DORH-a ČAK I NAKON DORH-ovog DILETANTSKOG ZATAŠKAVANJA KORUPCIJE PRED EU TUŽITELJIMA

Europska tužiteljica Laptoš je 14. studenog 2021. javno potvrdila kako informacije o korupciji Plenkovićeve Gabi nije Uredu europske javne tužiteljice (EPPO) dostavio DORH, nego europski OLAF.

Nije to bio samo običan “propust” – kako su nas zatim uvjeravale šefice DORH-a i USKOK-a – već se radi o kršenju Uredbe EU (Službeni list EU br. 2020/2223) u kojoj je precizno utvrđena obaveza države da EPPO-u dostavi sve informacije i dokumente o prijevarama na štetu financijskih interesa EU.

Frka-Petešić mi je dopisom potvrdio da premijer nastavlja podržavati šeficu DORH-a, čak i nakon saznanja da su u DORH-u zloporabili službene položaje i prekršili Uredbu EU kako bi sakrili informacije o korupciji HDZ-ove ministrice i članice Predsjedništva HDZ-a Žalac.

Izgleda jednostavno, zar ne? DORH je kršenjem Uredbe EU zaštitio Plenkovićevu miljenicu od progona EU tužitelja, a Plenković je uzvratio političkom zaštitom čelne osobe DORH-a.

Sumnja li itko nakon ovog skandala da je Plenković glavni mecena sustavne korupcije u državnom tijelu predviđenom za borbu protiv korupcije u Hrvatskoj?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button