Domovina

HDZ I FORMALNO PROGLAŠEN KRIMINALNOM ORGANIZACIJOM?

Danas su Andrej Plenković i njegov HDZ doživjeli dvostruki poraz iz razloga što će za predsjednika Vrhovnog suda biti izabrana osoba koja nije miljenik vladajuće stranke niti koruptivne pravosudne mreže (Radovan Dobronić). Drugi poraz je u činjenici da Plenkovićev odvjetnički tim nije uspio skinuti optužbu/ presudu koja stranku definira kao kriminalnu organizaciju.

Cijena ovako teške koruptivne presude bit će u jednom trenutku potpuni slom vladajućih. Niti jedna osoba se ne može zaposliti ukoliko ima negativnu potvrdu o nekažnjavanju. Isto tako niti vladajući ne mogu voditi državu s presudom da su kriminalna organizacija.

Vrhovni sud je danas nakon maratonskog 10-godišnjeg procesa u aferi “Fimi media” pravomoćno osudio bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera na kaznu od 7 godina zatvora i mora vratiti 14,9 milijuna kuna državi. Stranci je presuđeno da mora vratiti 18,1 milijun kuna koje je stekla prikupljajući novac putem marketinške firme “Fimi media” preko koje se prikupljao novac iz raznih poduzeća a potom izvlačio u korist osuđenika i stranke.

Vrhovni sud je potvrdio da je HDZ na čijem je čelu bio Sanader bio praktično organizirana kriminalna skupina. Protiv Sanadera se vodi još nekoliko sporova iz poznatih velikih afera Hypo, HEP Dioki, Planinska…No, Sanader je ispao žrtveni jarac svoje stranke jer su ga zbog spašavanja vlastitih glava, kojih je bilo puno, potapali kako bi sprali ljagu sa sebe. A ta se ljaga nikada neće moći oprati. Danas je Plenković, sav pokisao, izjavio da stranka prihvaća presudu Vrhovnog suda i da će vratiti novac.

hdz
Politički uspon aktualnog predsjednika sabora Gordana Jandrokovića započeo je za vrijeme Ive Sanadera.

Valjda misli da će to biti dovoljno da narod povjeruje da je on šef nekoga novoga HDZ-a koji s onim prije nema veze. Plenković nam je poručio da sadašnji HDZ nema nikakve veze s onim HDZ-om iz vremena Sanadera iz čega proizlazi da je u međuvremenu HDZ prošao kroz kompletnu transformaciju i unutrašnje samopročišćenje, što je očajnička izjava Plenkovića koji nije našao bolju strategiju obrane, jer ona naprosto ne postoji.

Iako je osuđen za kriminalna djela, a posebno na funkciji predsjednika vlade i političku korupciju Sanader ipak nije “pakirao drugovima” jer ih je očito mnoge mogao povesti sa sobom u zatvor. Je li to učinio iz koristi ili zbog straha za život ne znamo.HDZ će uvijek ostati HDZ i tu se suštinski od Sanadera do Plenkovića ništa bitno nije promijenilo. Prisjetimo se samo afera iz Plenkovićeve ere; od Vjetroelektrana i Josipe Rimac, grupe Borg i njene uloge u aferi Agrokor.

U njegovom prvom mandatu od 2016-2020.g. iz 20 ministarstava 15 najviših dužnosnika nije dočekalo kraj mandata zbog raznih afera. Na kraju, pogledajte “legendarni” govor Ive Sanadera u Ciboni u kojem najavljuje totalni rat protiv svih oblika kriminala.Na kraju njegovog govora svira pjeva se HDZ-ova himna “Bože čuvaj Hrvatsku”. Uistinu, Bože čuvaj Hrvatsku od ovakvog HDZ-a.

HDZ zna…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button