Domovina

ZAŠTO PLENKOVIĆ ŠUTI O AFERAMA?

Početkom mjeseca u Saboru je Marija Selak Raspudić tijekom rasprave o povjerenju ministru Zdravku Mariću pitala premijera o tajnim sastancima Zdravka Marića s Bašićem i porukama između Gabrijele Žalac i Josipe Rimac oko kredita HBOR-a za projekt Krš-Pađene.

– Ne, ne, pitajte Marića – odgovorio je premijer na njena tri pitanja.

Mostov Nikola Grmoja imao je jednu poruku za premijera.

– Poručio bih vam da se ne smijete danas baš previše – rekao mu je. 

Poslušajte odgovore Andreja Plenkovića na pitanja Mostovih Marija Selak Raspudić i Nikola Grmoja o aferama Josipe Rimac i Gabrijele Žalac.

Podsjećamo,u prosincu prošle godine Nacional je na naslovnici objavio: “SMS iz mobitela Josipe Rimac otkriva zašto će ona premijera Plenkovića predložiti za svjedoka u procesu u Aferi Vjetroelektrane.”

“Sadržaj USKOK-ova spisa otkriva da je Josipa Rimac 6. prosinca 2019. Plenkoviću poslala SMS i tražila da on organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane ‘zapeo u začaranom krugu šume – imovina – poljoprivreda’.

Plenković ju je istog dana nazvao na mobitel”, pisao je Nacional i dodao da je dogovoren sastanak na kojem se o tome detaljno diskutiralo.

Dan nakon što je Plenkoviću poslala poruku, oni su se, pisao je Nacional, vidjeli na skupu Kolinde Grabar-Kitarović. Bilo je to u jeku predizborne kampanje.

Ondje su Rimac i Plenković u društvu još nekoliko HDZ-ovaca razgovarali o problematici vjetroelektrane Krš-Pađene, pisao je tada Nacional.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button