Domovina

ZAŠTO NAS PREMIJER PLINOSVIJETLI?

Naš Premijer hladno kaže kako “Hrvatsku ne trese ništa”. Dapače, netom prije svojeg odlaska na ljetni odmor izjavio je “da se trenutno ne prodajom viškova plina HEP-a.

Davne 1944. godine u kinima se počeo prikazivati sada već kultni klasik “Plinska svjetiljka” (“Gaslight”) sa Ingrid Bergman, Charlsom Boyerom i Josephom Cottonom.

U filmu lik Ingrid Bergman biva žrtva svojeg novog muža-psihopate (Charles Boyer) koji je na razne načine pokušava učiniti ludom, između ostaloga i plinskom svjetiljkom koja treperi kada on to namjesti.

Po naslovu tog filma posljednjih se godina u engleskom jeziku uveo pojam “gaslighting” koji sam ja doslovno preveo kao “plinosvjetliti”, a čije je značenje uporaba psiholoških metoda i spinova u svrhu dovođenja u sumnju nečijeg razuma i rasuđivanja.

Osobno mislim da u slučaju tzv. “plinske afere” naš Premijer plinosvijetli sve nas.

Jer kako inače objasniti činjenicu da nakon što su svi mediji (glavnostrujaški i nezavisni, lijevi i desni), cijela opozicija i jedan dio samog HDZ-a protumačili tu aferu kao ogroman propust svih odgovornih po političkoj i upravljačkoj dužnosti, naš Premijer hladno kaže kako “Hrvatsku ne trese ništa”.

Dapače, netom prije svojeg odlaska na ljetni odmor izjavio je “da se trenutno ne bavi temom prodaje viškova plina HEP-a niti će se time baviti idućih nekoliko tjedana”, bez konkretnog odgovora na pitanja o sankcijama za odgovorne.

“Odstupanja su se dogodila, detaljno ćemo vidjeti kako i zašto, ali to nije neka tema koja je predmet našeg interesa danas niti će biti idućih nekoliko tjedana…

Imamo druge teme, oni su na funkciji, mi funkcioniramo, a funkcioniramo već jako dugo, mislim da je Vlada po pitanju viškova plina pokazala punu transparentnost”, reče naš Premijer nakon zadnje sjednice Vlade i ode na more…..

Kako nakon svega toga netko tko se još uvijek nada da u ovoj državi išta funkcionira ne posumnja u svoj vlastiti razum?

P.S.U zadnje vrijeme znam uputiti pokoji kritičan komentar na račun Premijerove i moje bivše šefice, Jadranke Kosor, uglavnom poradi njezinog sve jačeg skretanja u političke smjerove kojih se prije gnušala sa gađenjem.

Međutim, kao njezin bivši suradnik, siguran sam da bi ona u ovom slučaju isti dan po otkrivanju “plinske afere” sazvala svoj najuži tim i zahtijevala hitan prijedlog zakona o uvođenju smrtne kazne za izdaju nacionalnih interesa.

Izvor: Herman Vukušić

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button