Magazin

Gdje otići na vikend izlet u Hercegovinu?

Prirodne ljepote i atrakcije Hercegovine zaista je šteta propustiti. Turistička ponuda iz godine u godinu postaje sve bogatija, pa svatko može naći ponešto za sebe.

Zeleni krajolik, netaknuta priroda, kristalno čista voda, kulturno-povijesna blaga ne bi trebale privlačiti samo turiste u Hercegovinu, nego i lokalno stanovništvo. Za idealan izlet u Hercegovini potrebno je iz Zagreba 4 sata vožnje, malo volje i naravno nešto malo novca. Turistička ponuda iz godine u godinu postaje sve bogatija, pa svatko može naći ponešto za sebe.

Savršen vodopad Svim ljubiteljima aktivnog turizma preporučuje se da posjete Ljubuški. Ljubuški posjeduje iznimne ambijentalne vrijednosti pogodne za rekreativno trčanje, kao i za biciklizam. Najjači aduti ovog kraja su svakako paragliding, kao i kanu safari. Ljepote vodopada Koćuša i Kravica, svakako su nezobilazne za posjetu.

Cvijet Hercegovine, Čapljina, posebno se ponosi bogatstvom rijeka, kao i Hutovim blatom, koji nudi odmor, ribolov i čuveni foto – safari. Na jugu Hercegovine, u tipično kraškom ambijentu, s lijeve strane rijeke Neretve, nalazi se Hutovo blato, jedinstvena submediteranska močvara u Europi. Poznato je od davnina kao zelena oaza, s obiljem vode u kojoj je uvjete za život našao veliki broj biljnih i životinjskih vrsta.

Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u svijetu. Hodočasnici i posjetioci ovdje dolaze na duhovno okrepljenje i crpljenje duhovne snage za svakodnevne izazove. Međugorje je mjesto koje zrači posebnim mirom i svaki posjetilac osjeti taj mir koji ga poslije prati kroz život. 

Etno selo Herceg

Herceg etno selo Međugorje predstavlja jedinstveni hotelsko-turistički kompleks otvoren 2008, prostire se na 5 hektara površine s 50-tak kamenih objekata. Selo izraslo iz kamena i stvoreno od kamena u svom konceptualnom smislu obuhvaca sve sadrzaje tradicionalnog hercegovackog sela. Ovaj turisticko-ugostiteljski kompleks smjesten u ruralnom ambijentu, nedaleko od znamenitog mjesta molitve i brojnih hodočasnika Medjugorja, prostire se na 40.000 m2. Gostima koji se opredijele za noćenje i boravak u ovom kompleksu bit ce na raspolaganju visoki komfor spojen s tradicionalnim detaljima, uključujući elegantan restoran s vinskim podrumom i bogatom enogastronomskom ponudom, suvenirnice s velikim izborom rukotvorina, mlinicu, štale s domaćim životinjama, prekrasnu kapelicu u samom sredistu sela amfiteatar kao srediste kulturnih zbivanja s velikom višenamjenskom dvoranom, kao i vanjski bazen površine 1250 m2 sagrađen  po najnovijoj bio design tehnologiji uz prateće sadržaje kao što je vanjski bar, fitness na otvorenom itd..

Mostar je grad čija je turistička ponuda posljednjih godina zaista oživjela. Turistima se ne nude samo šetnje Starim gradom, nego je sve popularniji eko-turizam, kao i aktivni turizam.


Uz sve to, Tribistovo, Blidinje, Buško jezero, peć Mlini, Humac, vrelo Borka, Rujište, Buna, Počitelj, Rotimlja, Doarson su svakako mjesta koja ne treba izostaviti kada je razgledavanje Hercegovine.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button