Vjera

Video najava dokumentarca ’40 godina Međugorja’ autora Dražena Bušića

Dražen Bušić, autor brojnih članaka, knjiga i dokumentaraca snimio je film o ’40 godina Međugorja’ koji je po mnogo čemu drugačiji od do sada viđenih. Radi se o interaktivnom filmu u kojemu je autor i sam hodočasnik koji putem susreće druge hodočasnike od kojih su neki od njih u Međugorje išli pješice ili biciklom.

Veći dio filma snimljen je u Međugorju u danima oko 40. godišnjice ukazanja Kraljice Mira. Autor odlazi na poznate lokacije i razgovara s ljudima koji pred kamerama otvaraju svoja srca. Njihove su priče često popraćenje snažnim emocijama sve do suza, ali što je najvažnije, radi se o izmijenjenim životima.

Tako možemo čuti o ozdravljenju teško bolesne djevojčice, oslobođenju od ovisnosti, obnovi obitelji, te o brojnim svećenicima koji su svoj poziv osjetili baš na ovome mjestu. Za sve to vrijeme vješti snimatelji vjerno prenose atmosferu pa gledatelji stječu dojam kao da su i sami u Međugorju, mjestu kojega su mnogi opisali kao nebo na zemlji.

Autor je razgovarao s ukupno 20 osoba počevši od međugorskog župnika fra Marinka Šakote, zatim fra Maria Knezovića, fra Ljube Kurtovića te brojnih laika, obitelji, članova molitvenih zajednica i udruga te posvećenih osoba. I što je najbolja vijest: Film dobiva nastavak, radi se o dokumentarcu Raskrižje o kojemu će se autor naknadno oglasiti.

Premijere filma održati će se u Zagrebu, Međugorju, Splitu i Dubrovniku.

Obzirom na epidemiološke mjere biti će to projekcije za manji broj osoba, ali ujedno i kao najava za projekcije koje će uslijediti u nadolazećem vremenu.

Zagreb – 02.10. projekcije: 15:00, 17:30, 20:00 sati uz prethodnu najavu i rezervaciju mjesta SMS porukom na br. 098 9558 351 (Kristina) Adresa: Avenija Dubrava 238, dvorana zajednice Dobri pastir

Međugorje – 09.10.

Split – 10.10.

Dubrovnik – 11.10.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button