Izbor uredništva

Faktograf i Petar Vidov, kojemu smetaju krunica i Ante Gotovina, ne dopuštaju da se vide zločini koje su počinili partizani!

Sve je više pojedinaca i stranica kojima Faktograf sa svojim izuzetno pristranim tumačenjima smanjuje doseg na najvećoj društvenoj mreži te time indirektno vrši cenzuru.

Već dugo pišemo o Faktografu kao o jednoj od najtoksičnijih i najopasnijih pojava u hrvatskom društvu. Oni određuju što je ispravno a što ne, što je istina a što laž, što se može a što ne objaviti.

Po Faktografu su komunistički zločini laž!

Osnutkom Jugoslavije 1945. Komunistička partija uspostavila je cenzuru u svim područjima javne komunikacije kroz razne zakone. Njima se u tisku i filmu zabranjivao neprijateljski sadržaj.

Zabranjivao se sav sadržaj koji su komunistička partija i njihov “veliki vođa” smatrali nepoćudnim.

Totalitarni režimi 20. stoljeća, među kojima je i onaj u komunističkoj Jugoslaviji, bili su poznati po najstrožim cenzurama u ljudskoj povijesti. Tome je, barem na papiru, trebao doći kraj s uspostavom demokratski izabrane vlasti 1991. i ukinućem svake cenzure.

Pa premda je danas hrvatskim Ustavom cenzura zabranjena, a sloboda mišljenja i izražavanja – osobito medija – zajamčena, cenzura i dalje postoji i podmuklo djeluje kao tzv. „fact checking“, tj. provjera činjenica.

Ekstremistička organizacija Faktograf, koju obilno financiraju određene interesne skupine, dežurni je sudac na najvažnijoj medijskoj platformi u Hrvatskoj, Facebooku. On određuje što je istina, a što laž. Uz svoje sramotno nekvalificirane cenzore, za razliku od sličnih organizacija u svijetu koje se diče stručnošću i obrazovanošću svojih zaposlenika.

Faktograf ograničava doseg objava u kojima se piše o zločinima “crvene zvijezde”

Na Facebook stranici crodex.net jučer smo pisali o tome kako Hrvati nažalost ni danas ne znaju razmjere partizanskih zločina u Zagrebu… Tom prigodom smo donijeli popis stratišta u gradu Zagrebu i okolici. Ti zločini pokazuju strahotu i razmjer zločina nad tisućama ljudi.

Prof. Ivo Banac tvrdi da se radi najmanje o 5000 ljudi ubijenih tih dana u Zagrebu.

Postoje i veće prosudbe, a broj stvarno ubijenih se neće nikada znati.

Sve to su napravili partizani Josipa Broza. Poznato je kako su njihovi sljedbenici danas u Zagrebu zagrebački gradonačelnik i njegova ekstremno lijeva platforma Možemo.

Za Petra Vidova, kojemu smetaju krunica, Domovinski rat i slika Ante Gotovine, to je nasilan sadržaj te nam je ograničen doseg te objave:

Zašto Faktograf brani komuniste?

Za Faktograf je dan kada se obilježila 78. obljetnica “oslobođenja” Zagreba, povod za plasiranje dezinformacija na društvenim mrežama. Tim povodom su objavili članak pod naslovom “Fantomske ubojice i fantomske žrtve u oslobođenom Zagrebu”. Autor teksta je Stefan Gužvica.

Tako Gužvica tvrdi sljedeće:

Ponovno su postali aktualni članci o „krvavom piru partizana“, o specijalnim egzekutorskim jedinicama koje po Zagrebu siju smrt, te oni koje osloboditelje nazivaju „sotonistima“ i masovnim ubojicama. Fokus na navodne i amaterski obrađene „zločine osloboditelja“ služi da bi se ta činjenica ignorirala te da se fašistički režim NDH dekriminalizira, a njegovi predstavnici i sudionici predstave kao žrtve.

Mala lekcija iz povijesti za Stefana Gužvicu

Ovo su žrtve zvijezde petokrake u radijusu od nekih šest, sedam kilometara.

Kakva grozota i sramota Faktografa, Stefana Gužvice te njegovog šefa Petra Vidova što štiti one koji su počinili ova gnjusne zločine:

Naglašavamo da je hrvatsko iskustvo sa zločinačkim totalitarnim jugokomunističkim režimom bilo iznimno teško. O tome najkonkretnije svjedoči 1.500 masovnih prikrivenih stratišta i grobišta koje su do sada, nakon 1990., evidentirale državne komisije RH i Slovenije, a u kojima su većinom posmrtni ostaci hrvatskih građana koje je poslije završetka rata, bez suda, likvidirao jugokomunistički režim.

Nažalost, Faktograf je dokaz kako u Hrvatskoj još uvijek imamo sljedbenike komunističkog totalitarnog sustava te još imamo ulice i trgove koje nose ime komunističkog diktatora i zločinca Josipa Broza Tita iako je komunističko zlo pokosilo čak trostruko više nedužnih ljudskih života nego nacističko zlo zajedno s fašističkim.

Dakle, od sada i ubuduće, ne zastupate li oštromjeraške stavove, sumnjate u učinkovitost cjepiva, ne budete li išli u Srb na proslavu “antifašističkog ustanka”, ne priznajete li kako su LGBTIQ osobe najzdraviji dio društva, ne zagovarate li pobačaj, sumnjate u utjecaj čovjeka na globalno zagrijavanje, ne savijete li šiju pred “progresivističkim” normama i nepisanim pravilima i ne klanjate li se uvriježenim komunističkim i velikosrpskim mitovima, bit ćete izopćeni  Facebooka-a.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button