Izbor uredništva

Covid potvrde – antidemokratsko sredstvo prisile

Svoj odgovor na upit vezano za otkriće da Pfizer svoje cjepivo nije testirao na sprečavanje prijenosa virusa prije nego što su ga pustili u prodaju, konačno je dao glavni hrvatski cenzurist Faktograf.hr(https://faktograf.hr/…/pfizerova-direktorica-nije…/…).

Zahvaljujemo im na tome, a još više zahvaljujemo stranim medijima koji su isti “fact-checking” prenijeli nekoliko sati prije Faktografa (https://leadstories.com/…/fact-check-pfizer-covid19…), te time gospodi iz Faktografa omogućili da se i oni, kroz prepisivanje i prevođenje tekstova drugih, osvrnu na pitanje koje im je postavljeno više puta.

Pa što kažu? Kao što se može vidjeti na naše zadnje dvije objave koje su sada cenzurirane, kažu da su naše teze “netočne informacije”, a tu etiketu objašnjavaju time da informacije koje smo prenijeli nisu “ništa novo”, već za njih “već znamo”. Ne znamo kako iz toga slijedi da se radi o NETOČNIM informacijama, ali na takve mentalne gimnastike smo od njih već naviknuli.

U svakom slučaju Faktograf (odnosno strani “fact-checkeri” od kojih je Faktograf prepisivao) je potvrdio da Pfizer prije puštanja proizvoda u prodaju nije radio nikakvo testiranje na to sprečava li njihovo cjepivo širenje virusa. Naša teza, koja i dalje stoji, jest da iz toga slijedi da covid potvrde nisu bazirane ni na kakvoj znanosti, jer nema razloga uvoditi ograničenja kretanja za necijepljene ako i cijepljeni šire virus. Iz toga pak nužno slijedi da su covid potvrde nezapamćeno diskriminatorno i segregacijsko antidemokratsko sredstvo prisile (jer su se njima oduzimala temeljna prava građana, a iza njih nije stajala nikakva znanost).

Nadalje, treba se osvrnuti i na manipulaciju Faktografa koja kaže da “cijepljenje nikada nije bilo jedini uvjet za dobivanje Covid potvrda, već se ona mogla dobiti i na temelju ranijeg oboljenja ili testiranja”. U Austriji i Njemačkoj uistinu jest uveden 2G sustav (ie covid potvrde samo za cijepljene i preboljele), a o tome se pričalo i unutar naših granica (https://net.hr/…/sto-je-uopce-2g-i-kako-ce…), tako da je izjava našeg fact-checkera netočna. Naravno, kada se o 2g-u pričalo, što je prema Faktografu vrijeme kada nismo znali sprečava li cjepivo širenje, Faktograf nije “ispravio” nijedno takvo iracionalno zagovaranje skandaloznih “mjera” niti je javno izrekao ono za što sada tvrdi da se “već dugo zna”.

Dapače, Faktografov članak iz 24.11.2021. (https://faktograf.hr/…/covid-potvrde-nisu-oblik…/…) govori sljedeće: “Vezano za tvrdnju da Covid potvrde nisu znanstveno utemeljene, podsjetimo najprije kako su cijepljene osobe manje podložne zarazi od necijepljenih te samim time i manje šire zarazu od necijepljenih osoba”. To su napisali, dakle, u vrijeme kada se, kako sada tvrde, nije moglo znati šire li cijepljeni zarazu manje. Uistinu dosta nas to i jest znalo, ali mnogi nisu, kao što očito nije ni manipulativni Faktograf.

Zaključujemo, stoga, sljedeće;

I) Faktograf je 24.11.2021. lagao kada je javno rekao da cijepljeni manje šire zarazu, jer je sada priznao da to tada nismo mogli znati.

II) Uvođenje covid potvrdi nije bilo utemeljeno ni na kakvoj znanosti, jer je jedini rezon koji bi ih mogao opravdati – onaj da necijepljeni više šire zarazu, upravo priznat kao nepostojeći. Time rasprava o tome smanjuje li ili ne smanjuje cijepljenje širenje postaje suvišna, jer čak i da tomu jest tako danas (a vrlo mnogo činjenica ukazuje da nije – koje su, na kraju krajeva, i Faktografovci naveli) u trenutku kada su potvrde uvedene to NISMO MOGLI ZNATI. Posljedično, ponavljamo: za uvođenje covid potvrdi nije bilo nikakve znanstvene podloge.

III) Segregacija građana i oduzimanje njihovih temeljnih prava na rad, kretanje, slobodno izražavanje, itd. protuustavne su i antidemokratske. Covid potvrde činile su sve to, nisu uvedene na jasnoj znanstvenoj podlozi, nisu postavljeni kriteriji kojima možemo odrediti rade li to što se tvrdi da rade, nikada čak nije ni jasno izrečeno što se njima želi postići (smanjiti širenje, smanjiti hospitalizacije, …?), te nije postavljen službeni rezon na temelju kojeg će se odlučivati kako će se tako destruktivna društveno-politička mjera uspostavljati i ukidati.

Ukratko, dakle, covid potvrde su u modernoj demokraciji bespresedanski udar na demokratska prava građana, sklepan od strane vladajućih te zamaskiran u “znanost”, s kojom zapravo nemaju veze. Ako ste se ikada čitajući povijesne knjige pitali kakvi su bili ti ljudi koji su cenzurirali, osuđivali i spaljivali druge zbog nepodobnog mišljenja, danas u fact-checkerima gledate njihovu modernu reinkarnaciju.

Izvor:Sapere Aude

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button