Domovina

Bakić o ‘orvelovskom sloganu ‘Misli na druge, cijepi se’

‘Misli na druge je obmanjujući orvelovski slogan koji ne bi smislio ni Orwell, ima potpuno suprotno značenje kao onaj poznati natpis na ulasku u logor.

Naime, misli na druge oslanja se na laž da cijepljeni ne šire, što je dovelo do toga da se cijepljeni (liječnici, sestre i pacijenti) nisu testirali i unosili su virus”, komentirao je na Facebooku Nenad Bakić, hrvatski poduzetnik, inovator i analitičar, nakon što je i direktorica u Pfizeru usred Europskog parlamenta priznala da cjepivo nije testirano vezano za transmisiju virusa.

Slogan Misli na druge, cijepi se Hrvatski zavod za javno zdravstvo i dalje službeno koristi, iako nije jasno zašto. Naime, mjesecima je u bolnicama visok postotak cijepljenih. Među Covid smrtnim slučajevima također, a čak su i naši pobornici najjačih mjera priznali da i cijepljeni prenose virus.

No, upravo je cijeli sistem segregacijskih Covid potvrda bio baziran na potpuno promašenoj tezi da cijepljeni ili ne prenose ili slabije prenose virus.

Priznanje direktorice u Pfizeru

To je, kako smo i pisali, priznala direktorica u Pfizeru Janine Small. Nju je nizozemski zastupnik u Europskom parlamentu Rob Roos pitao jesu li njihova cjepiva testirana na sprječavanje prijenosa virusa, na čemu se temeljilo uvođenje Covid putovnica.

Pfizerova direktorica priznala je da nisu testirali cjepiva na efikasnost suzbijanja prijenosa virusa.

”Misli na druge’ je obmanjujući orvelovski slogan koji ne bi smislio ni Orwell. Ima potpuno suprotno značenje, baš kao onaj poznati natpis na ulasku u logor.

Naime, oslanja se na laž da cijepljeni ne šire, što je dovelo do toga da se cijepljeni (liječnici, sestre i pacijenti) nisu testirali u bolnicama i unosili su virus.

Tako je slogan postao utemeljenje “nemišljenja na druge” odnosno smrtonosnog širenja virusa i ubijanja drugih”, komentirao je Bakić na Facebooku.

U drugoj je objavi podsjetio na izjavu Marije Bubaš, nekadašnje pomoćnice ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka. Ona je svojedobno izjavila i to potpuno neutemeljeno, da ”cijepljena osoba ima 20 puta manju šansu nekoga zaraziti”.
Ta izjava ne čudi s obzirom na to da je Bubaš govorila kako cjepiva sto posto štite i od umiranja od Covida.

Zbog ovih se izjava nije nikada ispričala. Već je nagrađena foteljom državne tajnice u Ministarstvu zdravstva gdje izbjegava davati izjave o cjepivima.

Srića o preminulima

Još jedan istaknuti nositelj oštromjeraškog pristupa je i pulmolog Saša Srića koji je neki dan priznao da se danas Covid smrti odnose uglavnom na one koji boluju od svojih primarnih bolesti, a tek se testiranjem u bolnicama ustanovi da imaju i Covid.

”To su pacijenti starije životne dobi, imunološki kompromitirani. Pacijenti koji dominantno dolaze u bolnice zbog praktički sasvim druge priče – zbog akutnog srčanog udara, moždanog udara, prijeloma i koji moraju biti hospitalizirani i koji nemaju simptome COVID bolesti. No testiranjem, što se u bolnicama mora raditi, pacijentima se utvrdi da je riječ o COVID pozitivnim. I oni onda moraju biti primljeni na odjel i zbog toga se to događa”, istaknuo je Srića.

Da napomenemo, liječnici i drugo bolničko, medicinsko i nemedicinsko osoblje, bilo je primorano na cijepljenje kako bi imali Covid potvrde. Tako se i omogućilo da cijepljeni na odjele unose virus među teške bolesnike.

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button