Izbor uredništva

Vučić nakon presude Mladiću: ‘Glavu gore, Srbija i srpski narod nisu ni za što osuđeni’

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u utorak navečer u video obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a, u povodu izvješća o radu Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT), da Srbija i srpski narod nisu osuđeni ni za što, a sunarodnjacima poručio da “drže glavu gore“.

Također je rekao da nijedan Hrvat nije osuđen za zločine nad Srbima u Hrvatskoj te da “osuđuje i zločince iz svog naroda, ali to ne rade i drugi u regiji”. Na sjednici na kojoj je izneseno izvješće predsjednika MICT-a Carmela Agiusa i glavnog tužitelja Sergea Brammertza, Vučić je nakon toga rekao da Srbija “ozbiljno shvaća” svoje obveze prema pravnom slijedniku Haškog suda (ICTY).

Rekao je da Srbi nemaju povjerenje u taj sud ne zato što Srbi ne žele prihvatiti da su zločine činili njihovi sunarodnjaci, već zato što su Srbi osuđeni u Haškom sudu, uz osam doživotnih kazni, a nijedan Hrvat nije osuđen za zločine nad Srbima u Hrvatskoj.

Rekao je da je Srbija uhitila i sudu izručila sve optužene za ratne zločine, uključujući najviše predstavnike političke i vojne vlasti, te dostavila obimnu dokumentaciju.

Vučić:“Srbija osuđuje sve zločine u ‘regiji’, masakr u Srebrenici nije nazvao genocidom”

Vučić:“Srbija osuđuje sve zločine u ‘regiji’, masakr u Srebrenici nije nazvao genocidom”

Rekao je kako Srbija osuđuje sve zločine u “regiji”, uključujući i onaj u Srebrenici. Srebenicu je nazvao “užasnim zločinom” i “masakrom”, no izbjegao je to nazvati genocidom, kako je presudio Haški sud.

Zatim je nastavio prigovarati kako mnogima nije suđeno za zločine protiv Srba te da je i slučaj Medački džep prepušten hrvatskom pravosuđu. To je nazvao “selektivnom pravdom”.

Naveo je i da su su hrvatski generali te Naser Orić i Ramush Haradinaj na prvoj instanci osuđeni, a potom oslobođeni upozorivši i kako su svi svjedoci u slučaju Ramuša Haradinaja ubijeni ili se ubili pod čudnim okolnostima.

“Ova vrsta selektivne pravde može spriječiti suradnju, ali mi ćemo gledati u budućnost”, rekao je Vučić i poručio da se Srbija zalaže za mir.

Govoreći o zahtjevima za izručenje dvoje članova Šešeljevih radikala, Petra Jojića i Vjerice Radete zbog ometanja suda, Vučić je rekao da je Visoki sud u Beogradu rekao kako nema osnova da oni budu izručeni za nepoštovanje suda i da izvršna vlast to mora poštivati te zatim naveo da je i Francuska kao suverena zemlja odbila izručiti svoju državljanku (Florance Hartman) optuženu za nepoštivanje suda, jer ne izručuje svoje građane.

Na sastanku su predstavnici zapadnih zemalja podržali zahtjev da Srbija surađuje s Haagom, ali predstavnik Rusije ocijenio je da je presuda protiv Ratka Mladića „nastavak politizacije međunarodnog rezidualnog mehanizma“ i da je rat bio „tragedija i za Srbe, Bošnjake i Hrvate…“

Mi samo možemo zaključiti ovaj članak sljedećim, vrlo dobro poznatim, riječima: “Vuk dlaku mijenja ali ćud ne”. Vučić kao i kompletno srpsko vodstvo stalno negira Srpske zločine, a želi preuveličati Hrvatske, što se stalno ponavlja kroz nanovno spominjanje Jasenovačkog mita.

Neka Vučić i njegova Srbija pokažu i dokažu gdje su to Hrvati u Domovinskom ratu, u Hrvatskoj kao i u BiH, poubijali Srbe i bacali ih u masovne grobnice. Tih masovnih grobnica jednostavno nema nigdje. To su sve velikosrpski mitovi koji se grade iznova , a sve s tezom da ne postoji hrvatski narod i hrvatska država. Ako postoje, onda su zločinački.

To je kružni tijek velikosrpske samoobmane, jugoslavenskoga simpatizerstva i sklone im hrvatske pete kolone. Iz tog kruga Srbija, višestruki agresor, ne želi van. Dok čekamo da nam Vučić i njegovi velikosrbi dostave dokaze o Hrvatima kao zločincima, mi vas u nastavku kroz nekoliko video priloga podsjećamo na samo neke zločine koje su počinili Srbi na području Hrvatske i BiH.

https://youtu.be/o6DY4Eskp88

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button