Vijesti

Dodik: “Sprema se oružana pobuna u BiH”

Lider bosanskih Srba Milorad Dodik optužio je SAD da priprema oružanu pobunu u BiH “koju bi predvodili muslimani”, zaoštravajući tako sukob koji ima s Amerikom otkako je dospio na popis osoba kojima je zbog korupcije i ugrožavanja provedbe Dejtonskog sporazuma zabranjen ulazak u SAD.

Nezadovoljan jer ga je veleposlanstvo SAD-a prozvalo kao političara koji je izazivač stalnih sukoba i napetosti te predvodnik napada na tijela vlasti BiH i nastojanja da se ona blokiraju, Dodik je u utorak kazao kako bi američkog veleposlanika Michaela Murphyja zbog toga trebalo protjerati.

Veleposlanstvo SAD-a se, u komentaru objavljenom u ponedjeljak, pridružilo osudama sporne izjave poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića kojom je on upozorio da bi Bošnjaci trebali biti spremni braniti zemlju i oružjem, ako ne uspije njena obrana u institucijama države.

Veleposlanstvo je navelo kako su izjave političara i vjerskih vođa kojima se prijeti nasiljem neprihvatljive istaknuvši kako upravo političari, i to oni poput Dodika, zapravo stvaraju probleme zbog kojih i slijede takve izjave.

Veleposlanstvo SAD-a ističe kako su točne Reisove konstatacije o tome da su na djelu pokušaji potkopavanja institucija BiH, a kao krivca za to izravno su označili Dodika, opisavši ga kao onoga koji nerijetko riječju i djelom napada državu, često dovodeći u pitanje i samu BiH.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button