Domovina

Eksluzivno: Pupovac proglašen krivim i pravomoćno osuđen!

Saborski zastupnik Milorad Pupovac (67) proglašen je krivim i pravomoćno osuđen, a presuda je odmah postala pravomoćna.

Pupovac je kriv je je u lipnju oko 14 sati u Tušiloviću upravljao volkswagenom. Kretao se državnom cestom D1 kroz naselje Tušilović. Vozio je u smjeru sjevera te je nadzorom brzine uređajem Gatso utvrđeno prekoračenje, piše portal Danica.

“U naseljenom mjestu, gdje je vidno postavljenim znakom brzina kretanja ograničena na 50 km/h, kretao se brzinom od 92 km/h. Umanjeno za sigurnosnu razliku od 10 km/h to iznosi 82 km/h. Dakle kretao se brzinom koja je za 32 km/h veće od dopuštene”, istaknula je prekršajna sutkinja.

Pupovac se branio kako vozi “već dugi niz godina bez kaznene ili prekršajne evidencije. Kaže kako je savjestan u upravljanju osobnim vozilom”.

“Kako nisam u mogućnosti osporavati točnost izmjerenog, naglašavam da svojom vožnjom nisam ugrozio ni stanovništvo ni materijalna dobra toga kraja te sam vozio savjesno, na otvorenoj i preglednoj cesti, na izlazu iz naseljenog mjesta”, kazao je saborski zastupnik.

Sutkinja ga je kaznila s 1500 kuna jer je dosad prekršajno nekažnjavan te je odbila prijedlog policije da mu se vozačka dozvola oduzme na mjesec dana. Mora platiti i 300 kuna troškova postupka.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button