Izbor uredništva

HERMAN VUKUŠIĆ: OVO JE NAJVEĆA AFERA U POVIJESTI SAMOSTALNE HRVATSKE!

Još se niti tinta nije osušila na nemuštom priopćenju pravobraniteljice za djecu o tome kako nježni dodiri osobe obučene u kondome nisu štetni po dječje duševno zdravlje, a Hrvatsku već trese nova mega afera vezana uz posvajanja iz Zambije.

“Od početka procesa je Hrvatska štitila prava svojih državljana poštivajući hrvatski Ustav, međunarodne propise, ali i zambijsko pravosuđe.

Štitili smo i prava četvero djece koja su stekla hrvatsko državljanstvo”, izjavio je premijer Plenković po oslobađajućoj presudi u Ndoli, a njegovi su ministri socijale i pravosuđa tvrdili kako su posvojitelji “imali sve potrebne odluke o državljanstvu i odluke o posvojenju” i kako se protiv njih u Hrvatskoj neće voditi daljnji procesi.

Potom se nitko iz vlasti nije niti trudio dati odgovore na niz otvorenih pitanja koja su ukazivala na ozbiljne propuste u cijelom procesu, a histerična ljevica slavodobitno je započela svoj linč svih onih koji su se usudili i pomisliti da je u slučaju “zambijske osmorke” nešto moglo biti protuzakonito.

Ti jadni, napaćeni malo Hrvati, malo hrvatski građani za koje smo mjesecima slušali kako žive u neljudskim uvjetima zambijskih zatvora i za koje je HND prvotno tražio “medijsku poštedu” zbog trauma koje su prošli, par dana po povratku sami se slikaju za medije kao da im je to i bio osnovni cilj njihovog afričkog “izleta”.

A onda hladan tuš koji vraća vjeru u objektivno novinarstvo: današnju tekst u Jutarnjem listu u kojem se direktno iznose činjenice da je u posvajanju djece iz Konga bilo nevjerojatnih manipulacija i sumnjivih radnji.

Presude na sudu donosile su se za deset minuta, spisi su bili dodjeljivani favoriziranim sutkinjama, djecu nitko nije zastupao na ročištima, zatajena su imena bioloških roditelja i još mnogo toga.

Sada je sasvim razvidno da su sami vrhovi hrvatske i zagrebačke vlasti svjesno lagali i obmanjivali javnost po pitanju djece i njihovih prava, a to se može riješiti samo na jedan način: ostavke i novi izbori.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button