Domovina

KAKO JE PROPALA PLENKOVIĆEVA I GRLIĆ-RADMANOVA DIPLOMATSKA OLUJA U ZAMBIJI?

Osmero hrvatskih građana u Zambiji osumnjičenih za trgovinu djecom, očito je najprije oslobodila politika, odnosno glasovita Grlić-Radmanova diplomacija, a onda je vjerojatno netko iz zambijskog tužiteljstva rekao: e nećete nas podcjenjivati!

Tako je “mrska osmorka” po drugi put uhićena i vraćena iz zambijske zračne luke.

Nisam iznenađen jer praksa je proteklih desetljeća pokazala kad Zapadnjaci zaglibe u zatvorima “trećega svijeta” bili krivi ili pravi, teško se izvuku.

Ne pomažu ni političke ni diplomatske intervencije, a ovi su se iz Zagreba svojski potrudili da izbave tu osmorku prejudicirajući da su nedužni. Neka o tome odluči sud u Zambiji. Zlurado? Ne. Kirurški precizno i hladno.

Mi ne znamo o čemu se tu radi i neka utvrdi pravosuđe u dotičnoj zemlji a ne Plenkovićeva diplomacija koja ima stanovite moći jedino po briselskim hodnicima i kafkijanskim uredima.

Zambijci, općenito Afrikanci osjetljivi su na zapadnjačka podcjenjivanja

Neka ekipa iz tamo neke male zemlje EU došla je u Zambiju po dječicu iz Konga i gotovim papirima i pokrivena provincijskim hrvatskim sudom (!), i naravno da se Zambijci moraju osjećati kao da ih netko vuče za nos.

Jesu li hrvatski državljani platili tu djecu?

Kako su došli do te djece?

Je li ijedan medij u HR istražio tu temu?

Nego, akcija spašavanja “vojnika Ryana” i upregnuo se čitav hrvatski državni aparat!

Da se radi o političkim progonima, ili o evidentno lažnim optužbama, onda bih razumio da se država tako ustrajno angažira za svoje građane. No ovdje je stvar takva kakva jest: Da kongoanski krijumčarski lanac djecom ide preko Zambije i da su njih osmero upali u tu crnu rupu.

Kako bi rekli političari: neka (zambijske) institucije rade svoj posao.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button