Domovina

Afera ‘Kongo’ mora rezultirati hitnim preispitivanjem jesu li povrijeđena prava djece, ne samo prava djece zbog kojih se sudilo parovima u Zambiji, već i drugih koji su na taj način stigla u Hrvatsku

Afera (i)legalnog posvajanja djece iz Konga kojoj svjedočimo u Hrvatskoj nije prva takva u Europskoj Uniji! 2019. godine četiri posvojiteljske obitelji u Belgiji su se susrele s noćnom morom.

Naime jedna je od usvojenih djevojčica, u trenutku kad je naučila dovoljno jezika, svojoj posvojiteljici rekla:

Mama, ti nisi moja mama!

Belgijski posvojitelji bili su obmanuti i posvojili su djecu za koju su vjerovali da su siročad iako su zapravo djeca bila žrtve trgovine ljudima! Oteta iz svojih obitelji i držana u sirotištu u Kinshasi u glavnom gradu DR Kongo.

Ovo je pljuska u lice. Ovo je sve čega sam se bojao. Nikad nisam htio biti djelom međunarodne trgovine djecom’ – izjavio je jedan od belgijskih posvojitelja.

Unatoč teškoj situaciji u kojoj su se našli ovi su ljudi bili spremni zbog najboljeg interesa djece rasvijetliti istinu.

S druge strane posvojitelje koji su u Hrvatskoj izašli u javnost pokušava se prikazati isključivo kao žrtve hrvatske države (čije zakone neki od njih nisu poštovali). U centru su oni umjesto najbolji interes djece i medijsko manipuliranje emocijama ne mijenja tu činjenicu!

Ukoliko u Hrvatskoj postoje djeca koja su žrtve trgovine ljudima ona imaju to pravo znati i dobiti pomoć koja im je potrebna kako bi saznale svoje podrijetlo. Djeca kojoj je nezakonito oduzet identitet imaju pravo naći svoje majke i očeve, svoju braću i sestre!

Afera ‘Kongo’ mora rezultirati hitnim preispitivanjem jesu li povrijeđena prava djece, ne samo prava djece zbog kojih se sudilo pravovima u Zambiji, već i drugih koji su na taj način stigla u Hrvatsku.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Goran Jonjić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button