Izbor uredništva

Zašto ministar Grlić Radman i mainstream mediji konstantno obmanjuju javnost vezano za aferu Zambija

Kad se kolege iščuđavaju zašto ljudi ne vjeruju medijima… Pa recimo zato što evo mediji danas saznaju nešto što smo mi svi znali jučer, a i sami mediji su to već prenijeli u izvještajima, ali se u naslove stavljalo HRVATI OSLOBOĐENI, PALA OPTUŽNICA.

Zašto? Zato jer to kroje Index, 24 sata i Jutarnji, a oni orgijaju u redakcijama na pomisao da se osumnjičene oslobodi plus vjeruju institucijama poput Ministarstva.

Drugi mediji su prepisali naslove i još ih malo pojačali, dok su svi zanemarili jedinu bitnu rečenicu iz teksta: Državni odvjetnik zatražio je obustavu slučaja, koju mu je sudac odobrio te je prilikom donošenja presude NAGLASIO KAKO PREKID POSTUPKA NIJE OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA”.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova utorak je na svojim internetskim stranicama i dalje držalo priopćenje s krivom informacijom

To je u svojoj izjavi govorio i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Riječ je o potpuno krivoj informaciji, a to je potvrdila i sama odvjetnica koju je angažirala obitelj osobe uhićene u Zambiji.

Priopćenje je u međuvremenu misteriozno nestalo sa stranica ministarstva.

Kako piše portal narod.hr u trenutku pisanja ovog teksta u utorak poslijepodne, priopćenje je nestalo s naslovne stranice Ministarstva vanjskih i europskih poslova, no na vrijeme su uspjeli napraviti snimku zaslona

Snimka zaslona

Priopćenje na stranicama Vlade RH i dalje je stajalo s naslovom: ”Grlić Radman: Odbačena optužnica protiv Hrvata u Zambiji”.

Jučer je sa službene elektroničke adrese Ministarstva vanjskih i europskih poslova stiglo na medijske redakcije i priopćenje s krivom informacijom da je ‘optužnica odbačena’.

Pitanja koja se nameću sama po sebi su sljedeća:

  • Zašto su mediji pokušali zataškati ovu aferu, te zašto konstantno pokušavaju umanjiti ozbiljnost situacije u kojoj su se našli optuženi hrvatski državljani
  • Zašto mediji konstsntno svjesno i manipulativno izvještavaju o ovom slučaju te time nastoje obmanuti hrvatsku javnost
  • Zašto ministar Gordan Grlić Radman izvrće činjenice i govori stvari koje su čista laž i obmana
  • Zašto MVP piše lažna priopćenja
  • Kako su djeca tako brzo dobila hrvatske dokumente
  • Zašto nitko ne istražuje sud u Zlataru preko kojega su najvećim dijelom odobrena posvajanja iz Dr. Kongo
  • Te zašto je svima u interesu da se ova priča do kraja ne rasvijetli. Upravo suprotno, svi žele da se što prije privede kraju te da se više uopće ne postavljaju nikakva pitanja

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button