DomovinaVideo

Raspudić o presudi HDZ-u: Došlo je vrijeme za jednu novu političku igru

Saborski zastupnik Nino Raspudić gostovao je u Newsroomu te je, između ostalog, komentirao i presudu Vrhovnog suda.

Podsjetimo, Vrhovni sud u srijedu je djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media pa će HDZ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne, dok je bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna s osam smanjena na sedam godina zatvora.

“Ovo je politički vrlo težak udarac HDZ-u, čak bih rekao da je današnji dan simbolički početak druge republike. Uzveši obzir što se dogodilo u SDP-u, kako su se raskolili i ovu današnju presudu HDZ-u, smatram da se sada konačno otvara polje za drugačiju političku igru”, kazao je Raspudić.

Što ako predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kaže da nema veze s tadašnjim događajima u HDZ-u?

“Itkekao će sebi pripisivati simbolički kapital predsjednika Tuđmana i činjenice da je HDZ bio vodeća stranka u državi i formirao vlast kad je izborena neovisnost, a nikakve veze nemaju s onim što se dogodilo 10 ili 15 godina poslije toga. To je smiješno”, ističe Raspudić.

Raspudić je komentirao i izbor predsjednika Vrhovnog suda, ističući da će Dobronić imati podršku Mosta.

“Kako je na kraju došlo do toga da će ga i vladajuća VEĆINA prihvatiti, ne znam. Pretpostavljam da se možda radilo o nekim europskim pritiscima na Plenkovića da ne može jedna tako važna insititucija toliko dugo ostati upražnjena. politički gledano taj score sraza Plenkovića i Milanovića, u ovom slučaju je to Plenkovićev poraz”, kazao je i dodao:

“Oni su bez valjanih razloga odbijali kandidatkinju koju je već jednom predložio predsjednik, a i nekim parakanalima je isticao svoje kandidate, što je skandalozno. nije predsjendik Vlade taj koji kandidare, Predsjednik predlaže a Sabor odabire.”

A što na ovu istu temu kaže Marija Selak Raspudić pogledajte u sljedećem video prilogu:

Ključna stvar koju treba znati je da će financijske posljedice ove presude snositi ponovo hrvatski građani koji su, zapravo, opljačkani dvaput. Prvi put opljačkao ih je HDZ kada im je iz džepova uzeo 14 milijuna kuna što je sada sud potvrdio. Da ironija bude veća, budući da proračun, odnosno hrvatski građani, financira djelovanje političkih stranaka, zapravo će i hrvatski građani platiti kaznu HDZ-a što ih je opljačkao! Što je iduće? Da sponzoriramo ljetovanje na Bahamima Sanaderu nakon neudobne ćelije ili vikend u Bruxellesu Plenkoviću jer znamo da njega više odmara Ursulin osmjeh, nego svi kokteli ovoga svijeta!?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button