Izbor uredništva

NOVE MJERE: NA SNAGU STUPA UVOĐENJE SUPER ZELENE PUTOVNICE

Italija razmatra zabranu dolaska na radno mjesto necijepljenim osobama. Naime, talijanska vlada razmatra uvođenje Super Zelene Putovnice na radna mjesta, potvrde kojom bi se isključilo necijepljene osobe iz tog segmenta života.

Takozvana “Super Zelena Putovnica” u Italiji može se dobiti samo cijepljenjem protiv koronavirusa ili oporavkom od bolesti.

Negativan COVID test ne može se koristiti kao zamjena za ulazak na mjesta za koja je potrebna propusnica.

Talijanski zamjenik tajnika za zdravstvo Andrea Costa nada se da će time “potaknuti više ljudi na cijepljenje”.

“Vjerujem da je, s obzirom na broj infekcija i sve veći pritisak na bolnice, razumno uvesti super green pass kao uvjet za dolazak na radno mjesto. Bit će to veliki poticaj za ubrzavanje kampanje cijepljenja i nametanje strožih ograničenja onima koji se ne cijepe.”, izjavio je Costa.

Costa je također izrazio nadu u moguće ozakonjenje takve zabrane u Italiji.

Donosimo kako će sve to izgledati u praksi:

OBVEZA CIJEPLJENJA ZA STARIJE OD 50 GODINA

Cijepljenje će biti obvezno do 15. lipnja za sve stanovnike u Italiji, čak i europske i strane državljane, koji imaju
navršenih 50 godina osim u slučajevima utvrđene opasnosti po zdravlje, u odnosu na specifične uvjete
dokumentirane kliničke slike.

SUPER ZELENA PROPUSNICA NA POSLU

  • Od 15. veljače Super Zelene Putovnice se uvode za javne i privatne radnike koji su navršili 50 godina.
  • Bez plaće, ali zadržavanje posla za sve preko 50 godina koji će se pojaviti na poslu bez Super Zelene Putovnice
  • Pristup radnim mjestima bez potvrde o primljenom cjepivu ili potvrdi o preboljenju je ZABRANJENO i svatko tko ne poštuje zabranu, platiti će administrativnu kaznu između 600 i 1500 eura.
  • Sve tvrtke, bez iznimke na ukupan broj zaposlenika, moći će zamijeniti suspendirane radnike koji nemaju zeleni certifikat. Zamjena ostaje deset dana sa mogućnošću dodatnog produženja do 31. ožujka 2022.

ZELENA PUTOVNICA ZA JAVNE USLUGE

  • Do 31. ožujka 2022. na snagu stupa OSNOVNA ZELENA PUTOVNICA – Da biste je dobili morati će te se testirati, biti cijepljeni ili imati potvrdu o preboljenju – za pristup uslugama, kao što je frizer, ali i za poštanske, bankarske i financijske usluge i sl.
  • Obveza zelene karte za osobne usluge vrijedit će od 20 siječnja, dok je za ostale aktivnosti od 1. veljače. Za sve one koji će biti isključeni iz ove obveze morati će predočiti valjani dokaz o tome

ŠKOLA I KARANTENE

NOVE MJERE: NA SNAGU STUPA UVOĐENJE SUPER ZELENE PUTOVNICE
www.crodex.net
Foto: Metropolitan Magazine
  • U osnovnim školama, sa samo jednom infekcijom, razred ostaje na nastavi uz ponovljeno testiranje. U slučaju dva pozitivna testa na covid svi idu u karantenu
  • U srednjoj školi karantena bi stupila na snagu tek u četvrtom pozitivnom slučaju u učionici, dok bi kod tri slučaja ostali samo cijepljeni učenici, a necijepljeni bi bili poslani kućama uz nastavu na daljinu
  • Za sve obvezno korištenje Ffp2 maski

BESPLATNO TESTIRANJE STUDENATA U SAMONADZORU

Povjerenik za hitne slučajeve odobrio je dodjelu 92 milijuna i 505 tisuća eura do 28. veljače 2022. za izvođenje besplatnih brzih testova za aktivnosti praćenja infekcija školske populacije srednjih škola prvog i drugog stupnja.

KOLIKO NOVE MJERE IMAJU SMISLA

Napominjemo da je talijanski ISS (Instituto Superiore di Sanita’) objavio 31. prosinca ažurirano Izvješće koji se odnosi na praćenje podataka o Covidu u Italiji u posljednjih 30 dana. U Izvješću su objavljeni obrađeni podatci zaključno sa danom 28. prosinac u 12,00 sati. Iz Izvješća je razvidno da je u Italiji u tijeku pandemija prije svega cijepljenih osoba. Jer od 570.898 novih slučajeva zaraze, 170.551 bilo je necijepljeni, a 400.347 bili su cijepljeni.

Unatoč vjerodostojnosti i relevantnosti izvora, talijanski mainstream mediji kao i nacionalne i privatne TV mreže, nisu posvetile medijski prostor za takvu važnu informaciju.

Više o ovom izvješću možete pročitati OVDJE

www.crodex.net / autonomie locali italiane

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button