Svijet

Novi šokantni podaci: Cijepljeni više obolijevaju, više su hospitalizirani i više umiru od Covida

Više se ne može sakriti ​​činjenicu da danas obolijevaju uglavnom cijepljeni ljudi, oko 70 %, a procijepljenost talijanske populacije vrti se oko 80%. Lagali su kada su predstavljali cjepivo kao jedini spas i zaštita od zaraze, a ta se laž sada topi poput snijega na suncu pred novim valom varijante Omicron.

Talijanski ISS (Instituto Superiore di Sanita’) objavio je 31. prosinca ažurirano Izvješće koji se odnosi na praćenje podataka o Covidu u Italiji u posljednjih 30 dana. U Izvješću su objavljeni obrađeni podatci zaključno sa danom 28. prosinac u 12,00 sati. Iz Izvješća je razvidno da je u Italiji u tijeku pandemija prije svega cijepljenih osoba. Jer od 570.898 novih slučajeva zaraze, 170.551 bilo je necijepljeni, a 400.347 bili su cijepljeni.

Unatoč vjerodostojnosti i relevantnosti izvora, talijanski mainstream mediji kao i nacionalne i privatne TV mreže, nisu posvetile medijski prostor za takvu važnu informaciju.

Postavlja se i pitanje Covid passa ili famoznih potvrda, jer uvođenjem potvrda trebalo je zaustaviti daljnje širenje. Po najnovijem podacima iz Italije postaje kristalno jasno da uvođenje Covid potvrde ne da smanjuje, već povećava širenje zaraze, jer cijepljene osobe i imaju potvrdu također se mogu zaraziti i širiti zarazu.

Ako je Covid potvrda trebala biti zdravstveno – epidemiološka mjera, onda se pokazao potpuno neefikasnom mjerom. Postavljamo stoga logično pitanje: Ima li Covid potvrda i dalje zdravstveno – epidemiološko opravdanje nakon dokaza da se i cijepljene osobe mogu zaraziti i širiti zarazu?

No prijeđimo na brojke.

U posljednjih 30 dana u Italiji prijavljeno je 570.898 novih slučajeva zaraze, od toga 170.551 necijepljenih (29,9%) i 400.347 cijepljenih (70,1%). Konsolidirani su trendovi koji pokazuju prevalenciju cijepljenih među hospitaliziranim pacijentima, gdje je od 14.646 pacijenata njih 7.587 (52%) cijepljeno i 7.059 (48%) je necijepljeno. Ista priča, ali izraženija, za umrle gdje je od 2.331 smrtnog ishoda cijepljeno 1.337 (57,3%), a 994 (42,6%) nije bilo cijepljeno.

Novi šokantni podaci: Cijepljeni više obolijevaju, više su hospitalizirani i više umiru od Covida 
www.crodex.net

Konačno, podaci bi potvrdili učinkovitost cjepiva barem u prevenciji intenzivne njege gdje je od 1.623 pacijenata njih 587 (36,2%) cijepljeno dok 1036 (63,8%) nisu.

Usprkos ovim podacima Italija razmatra zabranu dolaska na radno mjesto necijepljenim osobama. Naime, talijanska vlada razmatra uvođenje Super Green Passa na radna mjesta, potvrde kojom bi se isključilo necijepljene osobe iz tog segmenta života.

Takozvana “Super Green Pass” u Italiji može se dobiti samo cijepljenjem protiv kineskog koronavirusa ili oporavkom od bolesti, prenosi breitbart.com.

Negativan COVID test ne može se koristiti kao zamjena za ulazak na mjesta za koja je potrebna propusnica.

Talijanski zamjenik tajnika za zdravstvo Andrea Costa nada se da će time “potaknuti više ljudi na cijepljenje”.

“Vjerujem da je, s obzirom na broj infekcija i sve veći pritisak na bolnice, razumno uvesti super green pass kao uvjet za dolazak na radno mjesto. Bit će to veliki poticaj za ubrzavanje kampanje cijepljenja i nametanje strožih ograničenja onima koji se ne cijepe.”, izjavio je Costa.

Costa je također izrazio nadu u moguće ozakonjenje takve zabrane u Italiji.

“Do sada su sve mjere jednoglasno odobrene i uvjeren sam da će tako biti i ovaj put”, naglasio je. Odbacio je i potencijalne probleme u vezi s protivljenjem javnosti takvim mjerama.

Razdvajanje necijepljene i cijepljene djece

Do danas, brojna ograničenja protiv COVID-a koje je provodila talijanska vlada, dovela su do mnogobrojnih prosvjeda.

“Ova inicijativa mogla bi stvoriti napetosti, ali prioritet Vlade je povratak u normalu. Ne možemo dopustiti da pozicije manjine ugroze dosadašnje rezultate.” – rekao je Costa.

Talijanski se političar u izlaganju dotaknuo i cijepljenja djece.

“Nastava se ponovno mora odvijati uživo. U potpunosti se slažem s prijedlogom pojedinih regija kojima bi se cijepljenoj djeci omogućio dolazak u školu.”

“U ovom je slučaju segregacija opravdana. Onima koji su cijepljeni mora se osigurati nastava uživo i aktivan zdravstveni nadzor.”, rekao je Costa o slanju necijepljene djece kući ako se u učionici pojave pozitivni slučajevi na Covid-19.

“Oni koji odluče ne cijepiti se, imaju mogućnost nastave na daljinu. Na taj se način škole neće zatvoriti”, zaključio je.

Istovremeno, francuski predsjednik Emanuel Macron je rekao da nije za to da se Francuze nervira, ali kada je riječ o necijepljenima, njih želi iznervirati. “Ne želim ih slati u zatvor, ne želim ih prisiljavati na cijepljenje. Njima treba reći: od 15. siječnja više nećete moći ići u restorane, na piće, na kavu, u kazalište, u kino…”, objasnio je predsjednik. O ovoj skandaloznoj namjeri francuskog predsjednika možete više pročitati OVDJE

www.crodex.net / ivijesti / narod hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button