Izbor uredništva

Novo istraživanje:Cijepljeni imaju puno veću šansu da se zaraze Omicronom nego necijepljeni

”Iz Danske nam pred Božić stiže božićni poklon.

Istraživači u Danskoj su koristeći nacionalnu bazu zaraženih analizirali učinkovitost cjepiva protiv SARS-CoV-2. Rezultati su iznenadili mnoge. Već tri mjeseca nakon druge doze zaštita protiv Delta varijante pala je na 50%, a protiv Omicrona je bila -76%. Dakle cijepljeni su imali puno veću šansu da se zaraze Omicronom nego necijepljeni.

Zašto kažem da je to božićni poklon? Zato što je ovo istraživanje vrlo jasan dokaz da su covid-potvrde koje omogućavaju cijepljenima da se ne testiraju zapravo jako štetne. Covid-potvrde su trenutno najveća prepreka normalnom funkcioniranju u Hrvatskoj i nadam se da će ih naša Vlada brzo ukinuti. Ako to ne napravi Vlada, nadam se da će Ustavni sud uvažiti ove vrlo jasne znanstvene dokaze štetnosti covid-potvrda i naložiti njihovo ukidanje.

Svima koji sustavno analiziraju podatke bilo je jasno da su covid-potvrde štetne čim smo vidjeli da zaštita od zaraze opada vrlo brzo nakon cijepljenja (o čemu je dokaze predočilo više članova Znanstvenog savjeta na zadnjem sastanku). Nažalost kad sam to javno izgovorio na mene se sručila kanonada napada iz kuhinje pandemijskog marketinga i Vlada se na kraju ipak odlučila uvesti covid-potvrde u javne i državne službe. Donekle su ipak uvažili znanstvene spoznaje pa ih nisu proširili i na druga područja, čime su ipak napravili manju štetu nego što je to napravila većina vlada u Europi. Jasno mi je da neće priznati pogrešku, no nadam se da će je ipak brzo ispraviti i ukinuti covid-potvrde.” napisao je Gordan Lauc .

Istraživanje možete pročitati ovdje.

Ova pandemija je naš proračun koštala više od 40 milijardi kuna. Svaki zaposleni u Hrvatskoj odrekao se gotovo 30,000 kn poreza i doprinosa kako bismo platili troškove raznih „mjera“ koje su se pokazale neučinkovite što potvrđuju podaci da je Švedska koja je imala naliberalnije mjere u EU imala najmanji višak smrti od svih članica EU.

Još jako puno smo platili iz „svojih džepova“, a i izgubili smo bezbroj radnih sati na razne samoizolacije, beskonačne rasprave o pandemiji i sl. Tisuće ljudi ostali su uskraćeni za optimalnu zdravstvenu skrb, ne zbog virusa (koji je bolnice preopteretio samu kratkim periodima), već zbog „mjera“ i atmosfere straha koju je generirao pandemijski marketing.

Zbog našeg odgovora na pandemiju izgubili smo jako, jako puno, a dobili nismo gotovo ništa. Prošlost ne možemo promijeniti, no budućnost možemo.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button