Zanimljivosti

Švedska najmanji višak smrtnosti u razvijenom svijetu!

Švedska od 2020. do 2022. ima manju stopu smrtnosti i od Norveške i Danske koje su u početku predstavljane kao primjer borbe protiv Covida u odnosu na Švedsku koja je zabranjivala ‘lockdowne’ i zatvaranje školske djece i studenata u svoje domove.

Prema analizi podataka koje je napravio prof. Johan Giesecke, ugledni znanstvenik, Švedska ima najmanji višak smrtnosti u razdoblju pandemije od 2020. do lipnja 2022. godine. Prof. Giesecke bio je od 1995. do 2005. glavni državni epidemiolog u Švedskoj. Bio je savjetnik Andreasu Tegnellu, glavnom švedskom epidemiologu koji je razvio švedski model strategije i borbe protiv pandemije. Ta strategija je podigla veliku prašinu u zapadnoj javnosti jer se Švedska protivila globalno prihvaćenom modelu ‘lockdowna’ na Zapadu.

”Prema zadnjim podacima OECD Švedska, koja:

  • nije uvodila lockdown,
  • nije prekidala školovanje djece i
  • tretirala je krizu na znanstveni, klasični način, a ne na alternativni, radikalni, neznanstveni kineski način,

ima najmanji višak smrtnosti u razvijenom svijetu.

Višak smrtnosti puno je bolja mjera od broja smrti vezanih uz Covid zbog različitog načina brojanja smrti, kao i koletaralnih šteta od lockdowna.

Pitamo se zašto naši čuveni Švedolozi Rudan, Štagljar, Čičin-Šain, Kolarić, Đikić, Trupčević, Krafnožder… ne govore ništa o tome?” napisao je Nenad Bakić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button