Svijet

Velika zbrka u izvješću o smrti od COVID-a u Italiji

Prema NOVOM izvješću (koje nije ažurirano od srpnja) Visokog instituta za zdravlje o smrtnosti od Covid-a, virus koji je bacio svijet na koljena ubio bi mnogo manje od obične gripe.

Čini se bizarno, ali prema statističkom uzorku medicinske dokumentacije koju je prikupio institut, samo 2,9% smrtnih slučajeva registriranih od kraja veljače 2020. bilo je posljedica Covid 19. Dakle, od 130.468 umrlih koje su registrirale službene statistike, u vrijeme pripreme novog izvješća, samo 3.783 bilo je zbog snage samog virusa.

Franco Bechis/iltempo.it

Svi ostali Talijani koji su izgubili život imali su od jedne do pet bolesti što im je, prema ISS-u, već ostavljalo malo nade da mogu preživjeti. Čak 67,7% imalo je više od tri bolesti zajedno, a 18% najmanje dvije zajedno. Osobno poznajem mnogo ljudi, ali niti jednog koji je imao nesreću da ima pet teških bolesti u isto vrijeme.

Volio bih vjerovati našim znanstvenicima, zbog toga sam se išao informirati o navedenim bolestima i tada se u meni počinju buditi ​​neke duboke sumnje. Prema podacima ISS-a, 65,8% Talijana, koji nažalost više nisu sa nama, nakon zaraze Covidom bilo je bolesno od arterijske hipertenzije, odnosno visokog krvnog tlaka.

23,5% je također bilo dementno, 29,3% je svojim tegobama dodalo malo dijabetesa, 24,8% i fibrilaciju atrija. I to nije sve: 17,4% već je imalo bolesna pluća, 16,3% imalo je rak u posljednjih 5 godina; 15,7% je patilo od zatajenja srca.

Ne dovodim u pitanje stručnost naših znanstvenika, ali ne mogu a da se ne zapitam, ako nije virus taj koji ubija Talijane, možete li mi onda objasniti zašto je znanost nametnula sve što smo vidjeli u ovih godinu i pol dana?

Od maski, do razmaka, do zaključavanja i tako dalje?

I kako smo uspjeli gotovo 126.000 Talijana dovesti u te uvjete. Ove brojke bile bi senzacionalna optužnica protiv talijanskog zdravstvenog sustava.

Na početku pandemije je tada nadležna vlada Giuseppea Contea, dok se Italija pokazala kao najnespremnija zemlja na svijetu i također nesposobna da se suoči s problemom pandemije, tražila podatke kako bi razuvjerila Talijane o opasnostima koje virus donosi.

I dobro se sjećam tjednih konferencija za novinare ISS-a i civilne zaštite na kojima su te smrti uvijek bile minimalizirane, uvijek stavljajući naglasak na mnoge komorbiditete pronađene kod onih koji nisu preživjeli (slično kao i u Hrvatskoj na početku pandemije).

Valja reći da ovaj virus nije ubijao sam od sebe, nego je popraćen drugim bolestima slabih ljudi jednostavno ubrzao kraj koji je u svakom slučaju već bio blizu.

Zatim je tijekom kampanje cijepljenja odnos vlade prema virusu postao dijametralno suprotan od onog sa samog početka. To se očitovalo u dramatiziranju i guranju svakoga prema sigurnosti bočica koje su dostupne.

Ali zaboravili su ažurirati upute o omjeru mortaliteta u svojoj publikaciji, odnosno ljudima donijeti stvarnu smrtnost i opasnost koju Covid predstavlja.

Velika zbrka, dakle, koja također pothranjuje strahove i uzrokuje otpor nekoliko milijuna Talijana koji su odlučili izbjeći cijepljenje.

Možda uz malo manje propagande, manje krutosti i točnijih informacija to ne bi bio slučaj.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button