Svijet

Canberra: Prosvjed protiv covid mjera, tisuće ljudi blokiralo ceste

Tisuće prosvjednika ponovno su izašle na ulice Canberre kako bi prosvjedovale protiv covid mjera, uključujući obvezno cijepljenje protiv COVID-19.

Prosvjednici su blokirali ceste diljem Australije i Novog Zelanda – piše Reuters.

Više desetina tisuća prosvjednika okupilo se na glavnim izložbenim prostorima u Canberri. Prosvjed je rezultirao otkazivanjem popularnog sajma knjiga, zaustavljen je promet i blokirane su ceste u glavnom gradu Australije.

Policija je objavila da su tri osobe uhićene, ali sveukupno se gomila “dobro ponašala”. Zanimljivo je bilo da se osim australskih , na prosvjedu dominirale i hrvatske zastave.

U novozelandskom Wellingtonu stotine prosvjednika okupilo se u blizini prepoznatljivog parlamenta “Pčelinjak” peti dan, unatoč kiši i nevremenu.

Inspirirani konvojem slobode u Kanadi, prosvjednici su svojim kamionima, kombijima i motociklima zauzeli i blokirali nekoliko ulica oko parlamenta.

U Australiji, koja otvara svoje granice za turiste kasnije ovog mjeseca, 94% stanovništva koje je starije od 16 godina dvostruko je cijepljeno, ali se zemlja još uvijek bori s valom visoko prenosive varijante omikron.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button