Uncategorized

Bakić:Faktograf, Maja Sever, Sindikat novinara i HND su staljinističkim metodama pokrenuli harangu na mene

FAKTOGRAF OZBILJNO NARUŠAVA PRAVNI SUSTAV RH, VRIJEME JE ZA INSITUCIONALNU AKCIJU

Nakon što je eurozastupnik Mislav Kolakušić najavio pokretanje tužbe protiv cenzora Faktografa (pa odustao jer su mu odmah ukinuli sva ograničenja na Facebooku) njegovim putem kreću i ostali. Poduzetnik Nenad Bakić je otišao korak dalje i najavio osnivanje fonda kojim će se financirati tužbe protiv Faktografovih cenzora. 

Iz Faktografa su odmah reagirali i požalili se da Bakić ”širi laži” o Faktografu a podršku Faktografu je dala i ”velika borkinja protiv cenzure na HRTu Maja Sever koje je čelnica Sindikata novinara te kontroverzni čelnici HND-a.

Sve je komentirao i Nenad Bakić :

”Faktograf smatra da su moje optužbe neutemeljene, ali to će utvrditi sud. One se sastoje u tome da Faktograf iz pera svojih autora prosuđuje koje su objave istinite, a koje lažne, te navodne lažne tako označava na Facebooku, pa onda ljudima koji dijele objave ili onima koji ih pišu, tako smanjuje doseg i time de facto provode cenzuru. Kako je Facebook najznačajnija medijska platforma u Hrvatskoj, to se prema mom tumačenje protivi članku 127 Kaznenog zakona.

Naveli ste i da Faktograf piše “Jedini stav koji redakcija Faktografa ima o pandemiji Covida-19 je da se njome treba upravljati temeljem podataka i činjenica, a ne dezinformacija i manipulacija, poštujući pritom važeće demokratske procedure, pravila i zakone”, pa me stoga čudi da upravo ne promoviraju moj rad dostupan na mom Facebook zidu i stranicama PandemijskiRealizam.net, koji je analički gledano jedini takve vrste u Hrvatskoj.” piše Bakić.

”Faktograf, Maja Sever, Sindikat novinara i HND su paradoksalno, ne samo zalažući se za cenzuru, nego su na staljinističkim metodama pokrenuli harangu na mene, koji sam najavio postupak protiv toksične cenzure na najjačoj hrvatskoj medijskoj platormi, FB, te su pokušali ‘chacter assassination’ koji nije dobro prošao po njih’. Potpuno suprotno svim uzusima novinarstva!

Jako je zanimljivo da se navodni ‘factchecker’ tako oštro stavio na stranu oštromjeraša, lockdownera i pučista, nikad ne cenzurirajući njihovu infodemiju, a protiv onih koji su podržavali politiku Vlade kao ja (uglavnom, naravno, kritike ovoga s propusnicama). Čini se da oni nikako ne mogu prežaliti da je tijekom većine ove krize Vlada odabrala fleksibilni model, i narod nije bio izložen teroru kao u mnogim drugim zemljama EU.” naveo je Bakić

Koliko prljavo igra Faktograf, možete vidjeti po tome što NIKAD nije ispravio ni jednog od ovih znanstvenika širitelja prave Infodemije, iako su većina njih sudjelovali u de facto puču protiv RH Apelom od 6.12.2020. VAŽNO, pogledajte i dijelite i zaključite o ‘objektivnosti’ Faktografa i onih koji ih brane. Tko ovo vidi, bit će mu sve jasno. Svakako lajkajte, dijelite i otvorite ovaj link, tako ćemo najbolje zaobići Faktograf koji nas cenzurira.

Hrvatski zakoni – po Faktografu fake news na Facebooku?

Ovo je obavijest nakon što sam stavio screenshot članka 127 Kaznenog zakona. Neću ga staviti opet jer će ju opet označiti kao lažnu. Po Faktografu, dakle, ne smiju se citirati hrvatski zakoni ako ih se oni boje? navodi Bakić

čl. 127 KZ(1) je po Faktografu lažna fotografija

Mora da se Faktograf jako boji tužbi i poznavajući dosadašnji rad Bakića sigurno će stići stotine tužbi prema Faktografu a potrebno je da samo jedan sudac bude dovoljno hrabar i Petar Vidov može završiti u zatvoru…

Navodimo opet ovdje čl. 127 KZ

(1) Tko uskrati ili ograniči slobodu govora ili javnog nastupa, slobodu tiska ili drugih sredstava priopćavanja ili slobodno osnivanje ustanova javnog priopćavanja, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Čudno i žalosno je da najvećeg cenzora u Hrvatskoj brani Predsjednica sindikata novinara maja Sever koja sebe predstavlja kao velikog borca protiv cenzure te strukovno udruženje novinara HND?

Ovo što sada radi Faktograf i Sindikat novinara na čelu sa Majom Sever je upravo ono za što optužuju g. Bakića – lijepljenje etiketa s ne dobrim namjerama, lov na one koji propitkuju, analiziraju i čudom se čude svakodnevnim nelogičnostima, dvostrukim mjerilima i silovanju zdrave pameti.

Pozivamo Maju Sever i Faktograf da ne napadaju perfidno čovjeka, već ako vam netko prijeti, prijavite ga. Ovo što radite je huškanje na ljude koji imaju nešto za reći, a različito od vaših naputaka. Demantirajte ga argumentima, a ne perfidno denuncirati ga.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button