Svijet

ALARM UPALJEN: U ove dvije države skoro svi cijepljeni a korona divlja!!!

Skoro svi cijepljeni a korona divlja. Što se to događa? Norveška je u ponedjeljak, nakon objave alarmantnih predviđanja, donijela novi paket mjera radi suzbijanja covida, među kojima je zabrana točenja alkohola u barovima i u restoranima, ubrzavanje kampanje cijepljenja i rad od kuće za sve kojima je to moguće.

“Bez ikakvih mjera – pa i onih koje su već uvedene – ova skandinavska zemlja s 5,4 milijuna stanovnika mogla bi za tri tjedna imati između 90.000 i 300.000 novozaraženih covidom na dan i 50 do 200 hospitalizacija na dan, upozorio je Norveški institut za javno zdravstvo (FHI) tijekom dopodneva. Po stanju u ponedjeljak Norveška od početka pandemije službeno ima 317.870 zaraženih i 1.136 umrlih”, prenosi Hina.

“OVO JE OZBILJNO”, rekao je premijer Jonas Gahr Store na tiskovnoj konferenciji sazvanoj u kratkom roku. Manje od tjedan dana nakon pooštravanja epidemioloških mjera vlada, dakle, uvodi dodatne restrikcije.

Točenje alkohola u barovima i u restoranima bit će zabranjeno, a dosad je bilo moguće do ponoći.

Bit će to smrtno zvono za domjenke koje poslodavci organiziraju prije Božića. Jedna takva proslava krajem studenog u Oslu bila je žarište omikrona. Poput drugih mjera, ova zabrana stupa na snagu u noći s utorka na srijedu i trajat će četiri tjedna.

Južna Koreja zabilježila je u utorak novi dnevni rekord od 7850 slučajeva zaraze korona virusom

ALARM UPALJEN: U ove dvije države skoro svi cijepljeni a korona divlja!!!
www.crodex.net

Virus se širi među cijepljenima i raste broj teško oboljelih pacijenata pa vlasti razmatraju uvođenje strožih mjera.

Dnevni broj zaraženih prošlog je tjedna prvi put premašio sedam tisuća, samo nekoliko dana nakon što je broj zaraženih u jednom danu prešao pet tisuća, što stvara pritisak na zdravstveni sustav.

Ukupan broj zaraženih porastao je na 536.495 uključujući 128 slučajeva zaraze omikron varijantom, a 4456 ljudi je umrlo, izvijestila je Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti.

Premijer Kim Boo-kyum upozorio je u srijedu da vlasti razmatraju ponovno uvođenje strogih mjera distanciranja, uključujući zabranu okupljanja, a službeno priopćenje očekuje se u petak.

Južna Koreja procijepila je više od 94 posto odraslog stanovništva i promiče docjepljivanje u kraćim razmacima za sve uzraste.

No broj zaraženih raste otkako su prošlog mjeseca ublažene mjere u sklopu politike života s Covidom-19.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button