Svijet

Donald Trump ima plan kako okončati ukrajinski sukob!

Bivši američki predsjednik Donald Trump tvrdi kako će prekinuti ukrajinski sukob u roku od nekoliko sati, ako pobijedi na predsjedničkim izborima 2024. godine, direktnim apelom na predsjednike Rusije i Ukrajine.

Govoreći na skupu na Floridi u ponedjeljak, Donald Trump je upitan šta će učiniti kako okončao neprijateljstva. Odgovorio je kako će krenuti u akciju čak i prije nego što položi zakletvu.

„Bukvalno bih počeo da zovem, ne od dana kada sam preuzeo, već od noći kada sam pobijedio. I pozvaću dvoje ljudi… Ruskog predsjednika Vladimira Putina… i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. I ja ću reći da ćemo se naći. Garantujem da bih to mogao riješiti.”

Imali bismo dogovor za 24 sata”, rekao je.

Trump je dalje rekao da „nastavak slivanja novca u Ukrajinu odlaže mirno rješenje i „ubija mnogo ljudi“.

Posljednjih mjeseci Trump je u više navrata pozivao SAD da prednjače u pregovorima o mirovnom rješenju u Ukrajini, dok je kritizirao način na koji je predsjednik Joe Biden upravljao sukobom. Krajem siječnja je tvrdio kako nas je njegov nasljednik „ slabošću i nesposobnošću doveo na rub Trećeg svjetskog rata“.

On je također osudio odluku SAD-a da pošalje tenkove M1 Abrams u Ukrajinu, rekavši da bi taj potez mogao dovesti do nuklearnog rata.

Trumpovi komentari dolaze kada je Biden u ponedjeljak došao u nenajavljeni posjetu Kijevu kako bi se osobno sastao sa Zelenskim, obećavajući još 500 milijuna dolara sigurnosne pomoći Ukrajini, uključujući više artiljerijske municije, raketa i protuoklopnih sustava.

Rusija je više puta upozoravala Zapad da ne isporučuje Ukrajini oružje, tvrdeći da će to samo produžiti sukob.

Moskva je također rekla da isporuke oružja čine Zapad direktnom stranom u neprijateljstvima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logicno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button