Domovina

Konačno: Odlazak Valentina Inzka iz BiH koji je u svemu pogodovao Muslimanima

OHR je objavio oproštajnu poruku Valentina Inzka, visokog predstavnika, kojem nakon 12 godina, ističe mandat. Njega će, kao što je poznato na toj dužnosti naslijediti njemački političar Christian Schmidt, iako ga na tu dužnost, kako je predviđeno Aneksom 10 Daytonskog mirovnog sporazuma, uz suglasnost zemalja potpisnica sporazuma, nije imenovalo Vijeće sigurnosti UN-a, piše Hrvatski Medijski Servis.

Inzka će Hrvati u BiH pamtiti po tome što je omogućio državni udar u Federaciji BiH, odnosno protuzakonito i protuustavno formiranje vlasti, bez predstavnika stranaka za koje je glasovalo 90 posto hrvatskih birača u BiH izašlih na izbore.

Uz pomoć Inzka izabran Živko Budimir

Uz pomoć Inzka izabran Živko Budimir
Živko Budimir je protuzakonito imenovan za predsjednika FBiH

Naime, nakon što je na prijedlog 5 halal Hrvata u hrvatskom klubu Federalnog doma naroda, uz 6 u bošnjačkom i probošnjačko srpskom klubu za predsjednika FBiH izabran kandidat minorne stranke HSP Živko Budimir, a na njegov prijedlog izabrana tzv. Platformaška vlada FBiH koju su predvodili SDA i SDP, Središnje izborno povjerenstvo BiH je poništilo izbor izvršne vlasti jer je obavljen protuzakonito.

Naime i prema nametnutim odredbama Izbornog zakona BiH, predsjednika i dopredsjednika FBiH predlaže 1/3 svakog od nacionalnih klubova Doma naroda Parlamenta FBiH, dakle 6, a ne 5 izaslanika.

Umjesto da sačeka da prvostupanju odluku SIP-a potvrdi ili ospori Sud BiH, koji je jedino nadležan drugostupanjski organ, Inzko je poništio odluku SIP-a BiH i time omogućio protuzakonito i protuustavno formiranje vlasti u Federaciji BiH, bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda. Hrvate zato Inzkova oproštajna poruka ne interesira.

Inzko je želio da vječno ostane u BiH s obzirom da je za svoj (ne)rad primao mjesečnu plaću od 24.000 eura, Nadamo se da će se sa njegovim odlaskom stvari konačno pomaknuti sa mrtve točke. Sretan put!!!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button