Domovina

Zekanović smijenjen s mjesta šefa Kluba Hrvatskih suverenista!

Odlukom predsjedništva Hrvatskih suverenista od četvrtka 9. prosinca Hrvoje Zekanović više nije predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista u Hrvatskom saboru.

Odluka je donesena na izvanrednoj sjednici predsjedništva nakon što je zastupnik Zekanović u Saboru, govoreći u ime kluba zastupnika, iznosio osobna stajališta o borbi protiv Covida-19 koja nisu u skladu s politikom stranke i ne predstavljaju stajališta ostalih članova kluba, priopćili su iz Suverenista.

Predsjedništvo stranke zauzelo je stajalište da je nedopustivo da predsjednik kluba, bez prethodnog usuglašavanja stajališta o ovako važnom pitanju i na iznenađenje kolega iz saborskog kluba, iznosi osobne opservacije koje se, zbog njegove funkcije, potom pripisuju cijelom klubu i stranci Hrvatskih suverenista.

Hrvoje Zekanović ostaje saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i supredsjednik stranke, a predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista u Hrvatskom saboru postaje Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista.

Zekanović je u četvrtak tijekom saborske rasprave o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti poručio kako je protiv Covid potvrda, ali treba jasno reći da cjepivo spašava ljudske živote.

“Svi vi koji ste za potvrde ili protiv potvrda morate s govornice jasno reći da cjepivo spašava ljudske živote, ne smijete to ostaviti negdje u fusnoti, ljudi zbog vaših stavova završavaju na respiratoru”, kazao je Zekanović, prozvavši dio političara ali i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

U raspravi o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti Zekanović je otkrio podatak je on jedini od 24 desnijih zastupnika, iz Mosta, Domovinskog pokreta, Suverenista i dijela nezavisnih, koji je cijepljen kao i da od šest zastupnika Hrvatskih suverenista trenutno troje ima Covid od kojih je jedan u bolnici.

“Bez obzira na moje uvjeravanje kolegi da se cijepi zbog vas to nije napravio kao i tisuće drugih, sramite se svi koji to negirate”, poručio je sada već bivši predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
direktno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button