Vijesti

Sabor: Obuka ukrajinskih vojnika u RH i poruka vladajućima – Nepodnošljivo ste odvratni, a evo i zašto!

Danas u Saboru nije prošla odluka o obuci ukrajinskih vojnika, u sklopu misije EUMAM. Nedostajala su tek 4 glasa. Podsjetimo, za izglasavanje ove odluke, bila je potrebna dvotrećinska većina, odnosno 101 glas. Navodimo u nastavku tko je kako glasovao, a reakcije dijela oporbe su izuzetno oštre, posebno ona generala Domovinskog rata, Željka Sačića, koju prenosimo u nastavku.

LOŠE SLUGE LOŠIH GOSPODARA !!

💢SRAMITE SE SVI VI, TZV. VLADAJUĆI, NACIONALNO NEODGOVORNI LICEMJERI, NEDRŽAVNIČKI HAZARDERI, KOCKARI, NEDOSTOJNI POLITIČKI UHLJEB SEBIČNJACI I BIJEDNI SLUGANI !!

💢 Divljački je i neviđeno da – nas ( Hrvatske suvereniste ), ovako očajničko gubitnički, necivilizirano, neutemeljeno, nekulturno, ” neeuropski”, kazneno utuživo, huškački agresivno, primitivnim govorom mržnje neuspješno medijski blatite, linčujete, proklinjete i klevečete..

💢Zazivate na nas prokletstvo, (gore, duže i od četnika) ocekujete našu smrt i prokletstvo naših pokoljenja za slijedećih “150 godina”.

Dakle javno zazivate svekoliku našu (osobnu i političku) propast, i to samo zbog toga što se mi, za razliku od vas, nepokolebljivo i neustrašivo zalažemo za zaštitu naših ustavnih vrednota, naše (Hrvatske) vojne i nacionalne sigurnosti. Za sigurniju budućnost hrvatskog naroda i hrvatske djece, stabilnost hrvatske drzave.

💢Nećete nas zaplašiti, niti pokolebati, posebno ne vi, jer ja sam, za razliku od svih vas, koji ste bježali iz Hrvatske, ” studirali”, “bolovali “, i skrivali se po mišjim rupama tih ranih devedesetih, kada je to našem hrvatskom narodu i državi najviše , sudbinski trebalo – pokazao osobnu odlučnost, požrtvovnost, hrabrost, domoljublje, odgovornost, policijsko vojnu, ratničko braniteljsku i zapovjednu sposobnost‼

Sad sam ja po vama “kukavica, patuljak, nedomoljub, neodgovorni amater, provincijalac”❓❓❓ A vi biste danas bili, nakon svega što ste tada svjesno izbjegli ili propustili – velike “hrvatine”, “najveći i najžešći ratnici”, ratno huskači ??

💢Vi nam danas želite, protiv i mimo zakonskih i ustavnih odredbi, silujući, prijeteći, ucjenjujući, zastrašivati i zlorabeći saborske zastupnice , zastupnike , “objasniti” da je u interesu Hrvatske i hrvatskog naroda ući odmah u RAT na strani Ukrajine, a protiv agresivne Rusije. I to, iako objektivno za takvu nacionalno pogubnu avanturu mi uopce nismo SPREMNI !! Niti vojno, niti logistički, kadrovski, financijski, tehnološki, vojno obavještajno ,nacionalno sigurnosno i slično, dakle, nikako, posebno ne mimo “kišobrana” i mimo zapovjednistva Nato saveza?

💢Nepodnošljivo ste odvratni u svojem nepoštivanju istinskih i strateških interesa hrvatskog naroda, a samo radi ostvarenja vaših osobnih i protuhrvatskih interesa.

💢Hvala Bogu na razumu, poštenju, moralu i domoljublju većine hrvatskih saborskih zastupnica i zastupnika danas – niste uspjeli u pretvaranju Hrvatskog sabora, visokog predstavničkog doma hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana, pretvoriti u “otirač” za cipele Andreja Plenkovića.

💢Ponosan sam što sam i danas, u miru, bio ( izvan grupacije ovih 97 zastupnika i zastupnica) dio te neustrašive družine, hrabrih i čestitih ljudi koji mu to, taj opasni apsolutizam danas – nisu dopustili ! A niti nikad nećemo !

📍NEUTJEŠNI HDZ-OVCI / Jandroković izvrijeđao oporbu: ‘Amateri su, pokazali su neljudskost. Kukavički su se isključili’; Bačić: ‘Oni su izabrali zlo!’

📍Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je kako su oni koji su bili protiv, pokazali politički amaterizam i na njima će ostati povijesna ljaga.

“Oni koji su bili protiv odluke da se pomogne Ukrajini pokazali su politički amaterizam, ali su pokazali i ljudske slabosti, neetičnost, neljudskost. Ovdje smo mi danas trebali pokazati kao Hrvatski sabor, da podržavamo pravednu borbu ukrajinskog naroda za slobodu i neovisnost. To zastupnici koji su bili protiv te odluke nisu pokazali”, rekao je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru nakon sjednice.

📍Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u petak je, nakon neuspjelog glasanja o uključenju Hrvatske u misiju EUMAM, kritizirao oporbu “zbog izostanka empatije i solidarnosti prema Ukrajini” te kazao da se glasalo između dobra i zla.

📍Plenković: ‘Oni koji danas u Saboru ne budu ZA, to ćemo naravno pratiti mjesecima, ali i godinama koje su pred nama’. PLENKOVIĆ: ‘Zastupnici koji su glasali protiv obuke Ukrajinaca su politički patuljci, ne razlikuju dobro od zla!’

➡Morat će objasniti Ursuli gdje je zapelo.

Facebook objava, Željko Sačić

Tko je kako glasovao!

Za” je glasovala parlamentarna većina koja iznosi 77 zastupnika, a uz njih, su za ovu odluku glasovali:

 • troje zastupnika IDS-a;
 • u SDP-u su sve do trenutka glasanja skrivali kako će se izjasniti, a u konačnici, od ukupno 18-ero zastupnika 16 je bilo nazočno (dvoje su izostali sa sjednice zbog opravdanih razloga). “Za” je glasalo njih 15-ero, dok se od glasanja suzdržao Franko Vidović, predsjednik Odbora za obranu, koji se i ranije protivio toj misiji;
 • odluku su podržali i Zlatko Hasanbegović iz Kluba Domovinskog pokreta te Milan Vrkljan iz Kluba za Pravednu Hrvatsku;

Protiv se izjasnilo tek desetero zastupnika:

 • Domovinski pokret – Ivan Penava, Stephen Bartulica, Davor Dretar, Stipo Mlinarić, Daniel Spajić i Ružica Vukovac;
 • Hrvatski suverenisti Marijan Pavliček i Željko Sačić, te
 • Krešo Beljak i Željko Lenart iz Kluba HSS-a i Radničke fronte.

Nisu se izjasnili, a kako su i ranije najavili klubovi:

 • Mosta,
 • Zeleno-lijevog bloka, 
 • Centra i
 • Glasa, a
 • glasovanju nisu nazočili zastupnica Karolina Vidović Krišto, Miroslav Škoro i Vesna Vučemilović.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
direktno.hrwww.jutarnji.hrtportal.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button