Vijesti

Izglasana nova hrvatska vlada

Sabor iskazao povjerenje novoj Vladi: Premijer i članovi Vlade prisegnuli

Mandatar za sastavljanje nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je u Hrvatskom saboru predstavio nove ministre, a nakon duge rasprave zastupnici su glasovali o povjerenju Vladi koja će imati 18 ministarstva, od kojih tri pripadaju Domovinskom pokretu.


Saborski zastupnici su u 21:08 izglasovali povjerenje Vladi. Njih 79 bilo je “za”, 61 “protiv”, jedan suzdržan.

Premijer i članovi Vlade su dvije minute kasnije izrekli prisegu.

Sjednica Sabora počela je u 9:30 sati iznošenjem stajališta zastupnika u slobodnim govorima, nakon čega je u 11 sati započela rasprava o novoj Vladi koju će prethodno Plenković predstaviti zastupnicima.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković oko 15:30 je rekao da bi rasprava mogla trajati do oko 3 sata poslije ponoći. Ipak, Vladi je izglasano povjerenje prije tog vremena.

Plenković je predložio Saboru izglasavanje 18 članova nove Vlade, među kojima su tri ministra iz kvote Domovinskog pokreta. HDZ-ovi ministri većinom ostaju isti, a jedno novo lice je Tonči Glavina na čelu Ministarstva turizma i sporta.

Popis pokazuje da se Plenković nije odrekao nijednog člana prethodne Vlade. Čak ni onih na čija mjesta dolaze DP-ovci, poput Marije Vučković i Damira Habijana za koje je našao nove čelne pozicije.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button