VideoVjera

(Video) Ukrajinski svećenici mole na Brdu Ukazanja u Međugorju

Svećenici su se zajedno sa ostalim ukrajinskim hodočasnicima planirali vratiti kući, no, eskalacija ratnog stanja u njihovoj zemlji ostavila ih je u neizvjesnosti i na neki način zarobljene u Međugorju.

Ubrzo nakon što se Putin u noći sa srijede na četvrtak iznenada obratio na ruskoj državnoj televiziji, krenula je ruska vojna operacija u Ukrajini. Dok zapadni saveznici žestoko osuđuju ovaj čin optužujući Rusiju za teško kršenje međunarodnog prava i pronalaženje izgovora za rat, svijet strahuje od daljnje eskalacije vojnih sukoba.

Napad Rusije na Ukrajinu je počeo i to je činjenica.

Hodočasnici iz Ukrajine zajedno sa svojim pastirima te sa mještanima u molitvi za mir

Svećenici su se zajedno sa ostalim ukrajinskim hodočasnicima planirali vratiti kući, no, eskalacija ratnog stanja u njihovoj zemlji te ruska invazija ostavila ih je u velikoj neizvjesnosti.

Svoj mir odlučili su potražiti na Brdu Ukazanja u Međugorju, gdje zajedno s mještanima mole za mir.

Međugorčani su se spontano organizirali i u sve većem broju pridružuju se svojim gostima iz Ukrajine.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv, dio ukrajinskih hodočasnika bi tijekom petka ipak trebao otići doma, dok će dio njih ostati u Međugorju do daljnjega jer nisu sigurni imaju li se više u što i gdje vratiti.

U vrijeme kad svjedočimo strašnim ratnim trpljenjima brojnih obitelji, ostavljene djece, ranjene djece i slomljenih obiteljskih ognjišta, Marija nas poziva u utočište do kojeg zlo ovog svijeta ne može doći. Blažena Djevica Marija nas hrabri i govori da kad ju pustimo u svoj dom, ona će se brinuti za sve, i za naše živote, i za našu djecu ali i za naše poslove, što je milost o kojoj već svjedoće na tisuće obitelji posvećenih Njenom Bezgrešnom Srcu.

Ukrajinski svećenici i ukrajinski narod su sve svjesniji činjenice da ih samo zagovor Blažene Djevice Marije može sačuvati od zla koje se nadvilo nad njima ali i nad cijelim svijetom.

POSVETA OBITELJI I OBITELJSKOG DOMA BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU

(Video) Ukrajinski svećenici mole na Brdu Ukazanja u Međugorju
crodex.net
Izvor: Župa Presvetoga Srca Isusova Vinišće

O, Djevice Marijo, Tvom Bezgrešnom Srcu posvećujemo danas naš dom i sve koji u njemu stanuju. Daj da naša kuća bude slična Tvojoj kući u Nazaretu po ispunjenju Božje volje, po djelima djelotvorne ljubavi i po bezgraničnoj predanosti Božjoj Providnosti! Daj da bude prebivalište mira i tihe sreće! Bdij nad svima koji u našoj kući stanuju, pomozi im uvijek da kršćanski žive i sve ih obujmi svojom majčinskom zaštitom! Čuvaj nas, o Djevice Marijo, po dobroti svoje velike milosti, da mi svoj ovozemaljski dom, koji smo ovdje zauvijek posvetili tvom Bezgrešnom Srcu, jednom u nebu zavrijedimo imati! Amen!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button