Vjera

PODIZANJE MRTVIH U MEĐUGORJU: Molitvom digli dječaka iz mrtvačnice!

Sve je spremno za 33. Međunarodni molitveni susret mladih „Mladifest“ u Međugorju koji počinje u ponedjeljak 1. kolovoza 2022.

Riječ je o festivalu mladih na kojem je čak i prošlih godina, u vrijeme pandemije sudjelovalo oko 50 tisuća mladih iz cijelog svijeta. I ove godine očekuje ih se toliko.

To je jedna moćna priča koja djeluje već 33 godine. Potekla je po nadahnuću jednog hodočasnika iz Engleske koji je ideju predložio tamošnjim franjevcima, a ubrzo po organizaciji 1. Mladifesta ispostavilo se da je riječ o Božjem djelu.

Naime, deseci tisuća mladih iz nekoliko desetaka zemalja diljem svijeta okupljeni oko Marije u ovim vremenima veličanstven su prizor gotovo neviđen u svijetu, a ovdje traje već 33 godine. Svjedočanstva, molitve, pjesma, ispovijedi, golema milost, obraćenja, čudesa i nadnaravni mir koji povezuje svijet u srcu Isusa i Marije milost su koja se ponavlja iz godine u godinu.

No, jedne godine u Međugorju za vrijeme ovog festivala dogodilo se nešto izvanredno.

Ovo svjedočanstvo je možda najviše posvjedočilo snagu molitve i stvarnu prisutnost Boga koji ljubi, oživljava i ozdravlja svoju djecu, u Međugorju, uz zagovor naše nebeske majke koja nas od tamo, uvijek poziva Isusu.

Dječak Danijel je s roditeljima i prijateljima više puta prisustvovao festivalu mladih u Međugorju. Tijekom jednog od tih hodočašća Danijel, njegov prijatelj i roditelji otišli su na obližnji vodopad Kravice. Danijel se utopio, preciznije rečeno, bio je pod vodom punih sedam minuta dok je prijatelj primijetio da ga nema.

Oživljavanje je bilo bezuspješno, odvezli su njegovo ukrućeno tijelo u bolnicu u Mostar. Ispumpali su mu vodu iz pluća, no samo su mogli konstatirali smrt. Kad se to dogodilo jedan franjevac je u Međugorju istupio pred mnoštvo mladih i zamolio ih na zajedničku molitvu za Danijela. Svi su se zajedno molili, ne znajući o kome je riječ i što se dogodilo.

Sljedećeg jutra nakon proglašenja od strane bolnice da je kod mladog dječaka Danijela nastupila smrt, on je počeo micati prstima. Na čuđenje bolničkog osoblja i obitelji Danijel je bio živ. Prve riječi koje je rekao, ne prepoznavši majku bile su: “Ja te baš ne prepoznajem. Ali hoćeš li se sa mnom moliti Isusu?”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
vjera.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button