Vjera

Počinje Mladifest u Međugorju: Očekuje se 50.000 ljudi

U Međugorju 1. kolovoza počinje 33. Međunarodni molitveni susret mladih ”Mladifest”. Svi ste dobrodošli ovdje u Međugorje, gdje postoji samo jedna svrha u ovom dubokom i lijepom susretu mladih ovdje u Međugorju.

Prilična gužva i užurbanost u Međugorju mogle su se vidjeti još u nedjelju. Na ulicama su već bile primjetne kolone hodočasnika koje se kreću prema crkvi ili prema molitvenim mjestima. Nije neobično da se stvore i kolone na prometnicama kad se autobusi zaustave nasred puta i istovaraju putnike i prtljagu. Uglavnom, mlada, nasmijana lica!

Određene hodočasničke skupine iz Poljske, Ukrajine i Slovačke u Međugorju su već više dana. Svoj su godišnji odmor s odlascima na more uklopili par dana prije i par dana poslije Mladifesta, piše Medjugorje-info.

Međunarodni zbor i orkestar koji i ove godine broji stotinjak članova iz 25 zemalja svijeta pod ravnanjem dirigenta prof. Damira Bunoze kojemu je ovo već 13 godina kako vodi glazbeni dio Mladifesta, već se u subotu okupio i marljivo proba u podrumskim prostorijama Radiopostaje Mir Međugorje. Ponovno su velike najave sudionika koji uglavnom pristižu tijekom nedjelje ili ponedjeljka, pa se nakon dugo vremena očekuje oko 50.000 sudionika.

Prijenos uživo

Ipak, za sve one koji nisu u mogućnosti doći, Laudato TV i Maria Vision TV će osigurati uživo cjelokupni prijenos programa počevši od molitve krunice na dan otvaranja, u ponedjeljak 1. kolovoza u 18:00 sati.

Uz spomenute predslavitelje svetih misa i predavače (kardinal Barcelone mons. Juan Joséa Omelle, fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM, fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije i mons. Petar Palić, mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko – mrkanski i mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar fra Renato Galić) u programu će biti i 12 svjedočanstava i recital/film zajednice Cenacolo i njihovo svjedočanstvo o samom snimanju filma.

Momci iz zajednice Cenacolo izgrađuju pozornicu na kojoj će održati svoju projekciju predviđenu za četvrtak, 4. kolovoza u 21:15 sati. Uređuje se također i vanjski oltar. Većina zajednica koje će imati svoja svjedočanstva svoj rad će predstaviti i na štandovima. Oni se počinju postavljati na livadi ispred kapelice klanjanja.

Tako će se tamo naći štandovi: Majčinog sela, Radiopostaje Mir Međugorje, Suvenirnice ICMM, Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje, Mary’s Meals, Zajednice Cenacolo i dr. Na više punktova oko crkve postavljene su i oglasne ploče s programom Mladifesta na različitim jezicima, piše jabuka.tv

”Učite od mene i naći ćete mir”

Geslo ovogodišnjeg Mladifesta je ”Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30), pa kako je već običaj, u simbolici toga gesla osmišljen je i logo ovogodišnjeg Mladifesta koji u svom stalnom simbolu srca sa križem ovaj put ima uklopljenu golubicu kao simbol mira.

Majice u bojama s ovim maštovitim logom Mladifesta prodavati će mladi framaši također na jednom od štandova. Preko YouTube kanala župe među osobama koje su na različitim jezicima uputile poziv mladima za dolazak u Međugorje, ističe se video-poziv mons. Alde Cavallia koji je kazao:

Svi ste dobrodošli ovdje u Međugorje. Gdje postoji samo jedna svrha u ovom dubokom i lijepom susretu mladih ovdje u Međugorju. Samo jedan cilj, da Gospodin Isus upozna svakoga od vas i da svatko od vas upozna Gospodina Isusa. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj mir u srcu, što znači svoju prisutnost. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj duh, u nama, u svima nama s njegovim mirom i Njegovim duhom.

Apostoli, obični, nepismeni ribari, gotovo svi su otišli iz Jeruzalema i u 20-30 godina proširili se po čitavom svijetu. Oni nisu željeli ništa. S Isusovim mirom u sebi, s Njegovom prisutnošću, sa snagom Duha Svetoga naviještali su po cijelom svijetu da je Bog, Bog Otac – Ljubav i da se Isus htio približiti svakome od nas i popratiti svakoga od nas. I da je Bog Otac u Isusu poslao svakome od nas snagu, inteligenciju, milost, mudrost Duha Svetoga. Dobrodošli u ovo mjesto susreta Isusa sa svakim od vas!.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button