MagazinVjera

Vrati svoje majčinstvo, sotona ti ga želi ukrasti.

Vrati svoje majčinstvo, sotona ti ga želi ukrasti. Majčinstvo je Božji dar koji sotona vreba kako bi iskoristio svaku priliku da s guštom isiše svu radost iz njega. Hajdemo zaustaviti lažljivca u namjeri da nam ukrade majčinstvo!

On je ovdje i šulja se kao tihi ubojica. Možda su to mokre gaćice koje pronađeš da plutaju u kupaonici na dnu hodnika. Ili je to hrana za mačku u obliku pikula razbacana po podu i čeka te da se spotakneš o nju u prolazu. Ili je to glasno lupanje i vikanje u kombinaciji s ispadima bijesa, uz koje ti se čini da živimo u doba majmuna tijekom kojeg je rika i udaranje u prsa bio jedini način za privlačenje pozornosti.

I sve to ludilo i ljutnja? Nisu to bila djeca. To sam bila ja. Majka. Ona koja je ostavila gaćice s likom Supermana u kupaonici koju danima ne koristimo, nahranila mačku a da nije stavila svoje naočale nakon što ju je netko drugi zaboravio nahraniti te glasno, odvratno, stvarno zastrašujuće ljudsko biće koje mogu postati nakon što mi se nakupi više nego što mogu podnijeti.

Ovakve se situacije događaju kada dozvoliš sotoni da ti ukrade majčinstvo.

Ono što se događa unutra, a što nitko ne vidi, Sotona koristi da ti ukrade majčinstvo

Ne, nema to veze s pogreškama. Nije to zaboravljivost. To je ono što se događa unutra, a što nitko ne vidi. I on zna kako da te ščepa.

Znaš, on ti se divi. Ali samo onda kada vičeš na svoju djecu, žališ se na zadatke koje moraš obaviti bez obzira na broj članova obitelji koji žive u tvom domu. On voli kada ti poželiš biti mama u uskim trapericama i čizmama s visokom petom te sjajnom kosom koja ima savršeno dotjeranu djecu u igraonici shopping centra. Ti je pogledaš i pomisliš kako si bezvrijedna. Sotona to voli.

Sotona također voli kada se prepadneš jer je netko na društvenim mrežama objavio video svog četverogodišnjaka koji zna čitati. Pa ti onda poludiš jer  je TVOJA četverogodišnjakinja više zainteresirana za divljanje vani i igru sa špangicama kojima daje imena te onda paničariš jer su joj knjige zadnja stvar na pameti. Sotona sada plješće.

Sotona te isto obožava kada visiš na mobitelu i ignoriraš svoju djecu, kada skrivaš svoje prave osjećaje, snove i frustracije od svog muža pod krinkom slabašnog „dobro sam“ izgovora. I kada misliš da odlična rođendanska zabava koju si za svoje dijete priredila u parku nije na razini u usporedbi s nečijom koja je van svake pameti i ujedno preskupa, a čiju fotografiju si vidjela na Pinterestu (op.prev. Pinterest je društvena mreža koja funkcionira kao online oglasna ploča, nešto poput virtualne ploče s pribadačama na koju korisnici dodaju interesantan sadržaj koji su pronašli na internetu.)

vrati
Sotona te isto obožava kada visiš na mobitelu i ignoriraš svoju djecu.

Sotona želi da ti padneš. I da se osjećaš usamljeno. I da se osjećaš neuspješno zbog nečeg što ti je netko drugi DAO napraviti.

Molim te, moli za mene da budem bolja mama

Znaš, i ja sam jučer ostavila vrata otključana i dozvolila tom lopovu da uđe u moj dom. Mislim, zašto ne? Pustila sam sotonu unutra. Nakon sve te zbrke, gnjavaže i umora do srži mojih kostiju, ušuljala sam se na trenutak u krevet mog trogodišnjeg djeteta. Samo kako bih se ispričala.

„Žao mi je što sam bila danas tako gruba.“

„ Meni nije bilo grubo. Bilo je zabavno!“

„Stvarno? Koji je dio bio zabavan?“

„Onda kada smo se igrali na kauču i glumili kao da smo na brodu. Onda kada smo pecali s tvojim remenom i onda kada smo uzeli jastuke da nam budu pojasevi za spašavanje.“

Suze su se počele kotrljati niz moje lice.

„Molim te, moli se za mene. Da mogu biti bolja mamica.“

„Oh, već jesam! Danas popodne. Kada je bilo sunce. Baš prije nego smo se počeli igrati broda.“

Igra je glavni jezik djeteta! - Školska knjiga - tu za vas
Igra je glavni jezik djeteta.

Vrati svoje majčinstvo

Danas ću zaključati sve moguće brave na ulaznim vratima kako niti jedno zlo ne bi ušlo u moje srce i u moj dom.

Danas ću se sjetiti Onoga KOJI DAJE ŽIVOT i zna koliko sam zbrkana i SVEJEDNO ME VOLI.

Oprala sam gaćice na Supermana. Mačka je pojela svu hranu. Ona četverogodišnjakinja sada ima šest godina i čita kao navijena. Ali još uvijek daje imena stvarima. I super je što se moja kosa „sjaji“ jer je masna od nepranja i što ne mogu nositi čizme na visoku petu jer bih bila previsoka pored mog frajera koji me voli do mjeseca i natrag.

Napravite još jedan krug  biciklima po parku, pročitaj još jednu priču o princezama, zaboravi koliko misliš da si „zaposlena“ i što drugi misle da bi sve trebala stići u 24 sata. I majko mila, SKINI SE S DRUŠTVENIH MREŽA.

Igraj se sa svojom djecom, sjednite na staru dekicu, podgrij tu kavu i zagrli ih čvrsto i samo se na trenutak odmori pokraj Isusovih nogu.

Danas? Danas će sve biti ok. Vrati svoje majčinstvo. To je dar. Slušaj Onoga koji daje život, a NE lažljivca.

„Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.“

Iv 10,10

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
zenavrsna.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button