Domovina

CIRKUS U SABORU: Zekanović izvadio minijaturu fetusa, Glavašević: ‘Ono što percipiraju kao Božji zakon žele učiniti zakonom u državi’

Hrvoje Zekanović iz kluba Hrvatskih suverenista u slobodnom iznošenju stajališta rekao je kako je Hrvatska u Europskoj uniji i tamo se donose razna izvješća.

Rezolucija hrvatskog europarlamentarca Predraga Matića o općem pravu na pobačaj, o kojoj bi trebao glasati Europski parlament u Bruxellesu, podijelila je zastupnike u Saboru.

“U Europskom parlamentu događa se jedno od najuzbudljivijih glasovanja u povijesti EU, radi se izvješću našeg bivšeg kolege Freda Matića, kojim želi naložiti svim članicama EU da abortus bude legalan i dostupan, odnosno želi se onemogućiti donošenje zakona kojim bi se štitio život. On ide korak dalje i želi onemogućiti pravo na priziv savjesti”, rekao je Zekanović i podsjetio da je Slovačka nedavno rezolucijom odbacila to izvješće te najavio da će Hrvatski suverenisti sukladno članku 214. poslovnika Sabora predložiti rezoluciju po uzoru na tu zemlju, kojom će se onemogućiti usvajanje takvog izvješća.

Zekanović: ‘Svi su pro liferi kada treba otići na Hod za život’

Zekanović: ‘Svi su pro liferi kada treba otići na Hod za život’

“Saborski zastupnici, njih 39, potpisali su peticiju protiv tog izvješća. Jesu li oni svjesni za što dobivaju plaću? Svi su pro liferi kada treba otići na Hod za život. Kada treba donijeti zakon o zaštiti života, onda ih nema”, rekao je Zekanović, nazvavši ih licemjerima.

“Svima onima koji ne znaju o čemu govorim, evo, jedan mali model djeteta koje je dozvoljeno ubiti u našoj državi Hrvatskoj zato što zastupnici u saboru nisu donijeli zakon kojim bi se zaštitio život”, rekao je Zekanović, pokazujući model fetusa.

Marija Selak Raspudić, zastupnica iz kluba Mosta tvrdi da Europski parlament ovom rezolucijom prelazi svoje ovlasti jer se bavi pitanjima poput zdravlja, koja su u zakonodavnoj nadležnosti država članica.

Glavašević: ‘Ono što oni percipiraju kao Božji zakon žele učiniti zakonom u državi’

Bojan Glavašević iz kluba zeleno-lijevog bloka rekao je da vrijednosti onih koji žele ženama oduzeti pravo izbora nisu njegove vrijednosti.

“Njihove vrijednosti nisu moje vrijednosti, prije svega zato što smatram da ne odvajaju države od vjerskih zajednica nego ono što oni percipiraju kao Božji zakon žele učiniti zakonom u državi”, kazao je Glavašević, dodavši da je po istraživanjima 90 posto građana Hrvatske protiv zabrane prekida trudnoće.

Marijana Puljak iz kluba Centra i GLAS-a rekla je da smatra da bi abortus trebao ostati dostupan i da žene treba zaštititi.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button