DomovinaVideo

Matić prostački napao molitelje krunice, usporedio ih s Hitlerom, te poručio: Zar sam ja, kad masturbiram, ratni zločinac?

Dana 4. ožujka, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu se održala još jedna muška molitva krunice, na kojoj. Na molitvu je došao velik broj muškaraca svih dobi.

Molitva krunice je započla će u 8.30 na Trgu bana J. Jelačića, a molilo se na sljedeće nakane:

1. za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda,
2. za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru,
3. za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
4. za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
5. za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja,
6. za duše u čistilištu,
7. za osobne nakane.

Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina

Uz Zagreb, krunicu će muškarci moliti i u sljedećim hrvatskim gradovima:

Karlovac, u 8.30 h, u staroj gradskoj jezgri (temelji crkve sv. Josipa)

Osijek, u 10 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II. (ispred konkatedrale)

Slavonski Brod, u 17 h, na Korzu (kod grba grada)

Split, u 8.30 h, na Peristilu

Šibenik, u 8.30 h, na Trgu Krešimirova doma

Trogir, u 8.30 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II.

Vinkovci, u 8.30 h, na središnjem gradskom trgu (kod kipa Presvetoga Trojstva)

Virovitica, u 8.30 h, kod križa u Vojarni (skretanje za halu Viroexpo)

Ovaj veličanstveni događ sa Trga možete pogledati OVDJE

Index i Fred Matić u borbi protiv molitelja krunice

SDP-ov europarlamentarac Predrag Matić kojem je proabortivna agenda okosnica europske karijere, i ove se prve subote u mjesecu ukazao na Trgu bana Jelačića u Zagrebu kako bi se bunio protiv muške molitve krunice na glavnom zagrebačkom trgu. Pritom je ponovno koristio prostački vokabular. “Ako imaš hormonalnih problema – postoji izraz koji se zove masturbiranje. Moraju i to znati, ali njihovi organizatori su protiv toga.

Moraju naći načine da obuzdaju svoje hormone”, kazao je Matić u izjavi za Index koji je objeručke dočekao Matićevo lupetanje i izjavu stavio u naslov.

Matić je ove subote našao za shodno da određuje što su normalni građani te je u tu kategoriju, razumljivo, svrstao i sebe.

Kaže da molitelji krunice na glavnom zagrebačkom trgu ”izaziva jezu kod normalnih građana”.

“Nitko nema ništa protiv da ljudi mole. Ali moli se za ljubav, mir, oprost. Oni mole za stvari za koje smo mislili da smo ih ostavili nekoliko stoljeća iza nas. To izaziva jezu kod normalnih građana. Ovo je povratak u srednji vijek. To je agenda koja im neće proći”, rekao je za Index Matić.

Uz to što smatra sebe mjerodavnim određivati što je normalno ili ne, Matić je pokazao i da ga zanima teologija pa nam je tako i pojasnio što piše, tj. ne piše u Bibliji.

“Ovo su marginalci. Od 90-ih smo se borili da uđemo u Europu, nismo se sigurno borili za povratak u srednji vijek. Ovo za što se oni mole nema nigdje u Bibliji, toga samo ima u srednjem vijeku. Čedno odijevanje? Tko si ti da meni određuješ što ću nositi? Mini suknja nije poziv na silovanje”, dodao je.

Izjavu je za kraj začinio rečenicom:

“Ako imaš hormonalnih problema – postoji izraz koji se zove masturbiranje. Moraju i to znati, ali njihovi organizatori su protiv toga. Moraju naći načine da obuzdaju svoje hormone”, zaključio je.

”Prije sto godina imali smo jednog simpatičnog mladića s brčićima koji je uzdigao njemačko gospodarstvo, napravio autoceste, a usput propagirao nekakvu agendu kao i ovi ovdje, a to je rezultiralo destinama milijuna mrtvih kasnije. Ne želimo da se to ponovi i neće”, kazao je Matić medijima.

Na trgu bana Jelačića tijekom molitve krunice bile su i SDP-ove saborske zastupnice Sabina Glasovac i Mirela Ahmetović.

Matić: Zar sam ja, kad masturbiram, ratni zločinac?

Matić je i ranije ‘briljirao’ argumentima, poput onog protiv znanstvene istine da život počinje začećem: Zar sam ja, kad masturbiram, ratni zločinac?

Tu je budalaštinu izrekao u prosincu 2020. u emisiji Kontekst Al Jazeera televizije na temu poljskog zakona o pobačaju. O toj su temi govorili dr. Željka Markić, izvršna direktorica udruge U ime obitelji i Predrag Matić, SDP-ov zastupnik u EU parlamentu te bivši ministar branitelja.

”Znate, ja volim se ponekad i grubo izražavati ali po stavovima kakve ima gospođa Željka Markić, ja kad masturbiram, šta sam ja ratni zločinac onda? Dakle, to je moje tijelo, mogu raditi s njim što god hoću”, ustvrdio je Matić u raspravi.

Matić je nedavno, zajedno s Radom Borić (Možemo) doveo nasilje nad ženama u korelaciju s molitvom krunice na trgovima.

”Dok iranski sustav mlati i ubija žene, a hrabre Iranke ga se stide i bore za svoje živote, neki ovdje od nas podržavaju iranski sustav i zazivaju diskriminaciju i nasilje. Čega se pametan stidi, Hrvat klečeći zaziva”, rekao je u veljači na skupu u sklopu kampanje ”Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama”.

”Danas ovdje stojimo zato što neke žene više ne mogu ustati, jer su ubijene. Mi ovdje ustajemo zato jer neki kleče, neki bi ženama i djevojčicama oduzeli slobodu”, istaknula je Rada Borić na istom skupu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button