Izbor uredništva

Karolina Vidović Krišto poručila Plenkoviću: Bit ćete procesuirani

Zastupnica Karolina Vidović Krišto u svojoj replici osvrnula se na članak Deutsche Wellea koji piše da će hrvatskim građanima meso postati luksuz zbog velike inflacije, za što krive lošu poljoprivrednu politiku aktualne Vlade.

“U Hrvatskoj ne postoji izvještavanje o nepodnošljivim uvjetima građana jer vi korumpirate medije. Medije je korumpirao i bivši austrijski kancelar te mu sada prijeti 10 godina zatvora”, kazala je Vidović Krišto te dodala:

“Hrvatska će biti uređena, uspješna europska zemlja u kojoj će se poštivati zakoni, a vi ćete biti procesuirani.”

Odgovarajući na repliku Plenković je rekao:

“Eto slobode govora, demokracije. To je sada već treća strančica koja se bavi poslom s kojim se ne bi trebala baviti, ima tko će se time baviti. Ne znam na koji članak se referirate, ali da meni nakon šest godina i ovakve medijske scene da u Hrvatskoj nema slobode medija ili da u njima nema kritike pa vi jedino da ste doslovno pali s Marsa. Kad bi to tako bilo kako je, ne bi vi Sabora vidjeli, ni vi ni mnogi drugi, ne bi mi imali 37 posto nego bi imali, recimo, 77,5 posto. Ali s obzirom da to tako nije i ne treba biti, imamo demokraciju, a europsku uređenu i naprednu državu vodimo mi, a vi nećete imati priliku nikada”, javlja N1.

Dok je Plenković odgovarao na repliku zastupnika Marka Milanovića, Vidović Krišto je prišla mjestu gdje sjedi zamjenica tajnika Hrvatskog sabora i tajnica plenarne sjednice Kristina Omrčen Zadro.

“Kolegice Krišto, nemojte ometati predsjednika Vlade dok odgovara, kolegica Omrčen Zadro nije nadležna za pitanja koja joj postavljate”, kazao joj je Jandroković.

“Premijer je obmanuo javnost, a vi ste mi dali dvije opomene. Imam pravo pitati gospođu…”, govorila je Vidović Krišto kada ju je predsjednik Sabora Jandroković prekinuo i udaljio ju sa sjednice.

“Dobivate treću opomenu i nemate pravo više sudjelovati danas u raspravi. Molim Vas, maknite se. Nemojte to činiti i raditi incidente. Vi svaki put činite incidente da biste dobili pažnju medija jer drugačije ne možete privući”, rekao je Jandroković.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button