Izbor uredništvaVideo

MARTINA DALIĆ: Afera “Hotmail” (Borg/Lex Agrokor)

Šef HDZ-a Andrej Plenković i potpredsjednica vlade Martina Dalić bili su na čelu tajne skupine koja je pisala zakon o sanaciji Agrokora, nakon kojeg su se članovi te tajne grupe okoristili ugovorima s tom tvrtkom.

Ne stišavaju se reakcije na nova uhićenja i mega aferu koja potresa Hrvatsku. ”Vijest o uhićenjima u INI potvrdila je, nažalost, ono što je Europski parlament prije četiri godine atestirao Hrvatskoj, a to je nepodnošljiva razina korupcije.

Europski parlament je 2018. godine procijenio da u Hrvatskoj u korupcionaške kanale godišnje ode 60 milijardi kuna.

Martina Dalić i afera Hotmail

Šef HDZ-a Andrej Plenković i potpredsjednica vlade Martina Dalić bili su na čelu tajne skupine koja je pisala zakon o sanaciji Agrokora, nakon kojeg su se članovi te tajne grupe okoristili ugovorima s tom tvrtkom.

Kao što je poznato, skupina u kojoj je bio i aktualni premijer, zlorabila je svoje položaje te je iskoristila krizu koncerna Agrokor kako bi uprihodila stotine milijuna kuna na način da su krizu koncerna Agrokor iskoristili da pri izradi zakona sebi omoguće enormno bogaćenje. Pronevjereno je oko 500 milijuna kuna.

Dokazi o kriminalnom djelovanju ove skupine su javno objavljeni, te od nikoga nisu vjerodostojno demantirani. DORH je bez obrazloženja odbacio kaznenu prijavu protiv skupine BORG.

Nacional je svojevremeno tvrdio da je bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu, Mirela Alerić Puklin, tijekom ispitivanja htjela iznijeti dokaze o tome kako je kriminal u slučaju BORG protupravno od strane DORH-a prikriven. Nacional je tvrdio kako je kaznena prijava odbačena, i to na temelju političkog naloga samoga predsjednika Vlade Plenkovića.

Gospođa Dalić je morala dati ostavku jer je upletena u slučaj BORG. Taj slučaj je poznat kao otvorena korupcija koju je DORH protuzakonito proglasio nesumnjivim. U principu je riječ o identičnom lopovluku kao i u slučaju Žalac. Jedina razlika je da nadležnost nije europska, već nacionalna. A DORH, kao što je poznato, jest početna prepreka vladavini prava u Hrvatskoj.

Svojim radom DORH je temeljni uzročnik korupcije i nepravde u Hrvatskoj. Martina Dalić umjesto da je procesuirana, Plenković ju je postavio u ime države za predsjednicu Uprave Podravke.

U Austriji ili Rumunjskoj Martina Dalić bi bila predmet pravosuđa, a u Hrvatskoj ju država postavlja za direktoricu te si gospođa isplaćuje bonus od gotovo milijun kuna.

Modus korupcije u Hrvatskoj je u potpunosti jasan, i svakomu zdravo razumnom razumljiv.

Odabrane obitelji

Plenkovića i većinu političkih čimbenika u Hrvatskoj ionako ne zanimaju obični ljudi. Njihova preokupacija jest vladajuća struktura.

Prema Plenkoviću, postoje odabrane obitelji kojima je sve dopušteno i sve im je servirano, i postoji običan narod koji po njemu treba šutjeti, trpjeti i, naravno, plaćati bogatstvo odabranih moćnika.

Najplastičniji primjer stanja u Hrvatskoj je obitelj Martine Dalić.

Gospođa Dalić tako ubire ogromnu plaću kao direktorica Podravke, te si još na godišnjoj razini isplati skoro milijun kuna nagrade. Njezin suprug Niko, koji je član Uprave INE isto uz enormnu plaću, na godišnjoj razini dobiva još i nagradu od milijun kuna.

I Martina Dalić i njezin muž su na svojim pozicijama voljom politike, a ne zato što su se svojim radom i rezultatima dokazali na tržištu.

Doista, niz događanja u posljednje vrijeme svjedoči da društveni, politički moćnici ulaze u fazu potpune sljepoće i dekadencije.

Uloga medija

Koliko su mediji objektivni i prenose istinu mogli smo se uvjeriti u pandemiji koronavirusa.

Mainsteram mediji su izvještavali onako kako im je vlada naredila.

Kako potkupljeni mediji prenose istinu može se vidjeti i iz banalnog primjera šefice Podravke Martine Dalić.

Umjesto da propitkuju sve afere Martine Dalić i umjesto da se bave njenim suprugom i njegovom ulogom u aferi INA njima je bitnije od svega toga outfit Martine Dalić.

Tako je do grla umočena u korupciju oko Agrokora tj. Afere Borg, odjednom u 54. godini postala diva na čijem izgledu joj zavide i mnogo mlađe djevojke.

Bivša ministrica financija ukazala se na Trgu i iznenadila izgledom” naslov je na portalu u vlasništvu RTL televizije.

U njemu piše: “U svojoj 64. godini Martina Dalić izgleda besprijekorno, a to dokazuje vitkom linijom koju krije ispod elegantnog crvenog kaputa u kojem je ležerno prošetala Trgom bana Josipa Jelačiča”.

Vjerojatno bi svatko od nas da ima plaću od 110.000 kuna, kao šefica Podravke, izgledao vrlo elegantno. A o tome koliko je kapnulo u Aferi Borg da se i ne priča.

HDZ će uvijek ostati HDZ i tu se suštinski od Sanadera do Plenkovića ništa bitno nije promijenilo

Na kraju, pogledajte “legendarni” govor Ive Sanadera u Ciboni u kojem najavljuje totalni rat protiv svih oblika kriminala. Na kraju njegovog govora svira pjeva se HDZ-ova himna “Bože čuvaj Hrvatsku”.

Uistinu, Bože čuvaj Hrvatsku od ovakvog HDZ-a.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button