Domovina

ZAŠTO, HDZ – PUPOVAC I ŽARE PUHOVSKI RUŠE HRVATSKU KUNU?

Politički analitičar Žarko Puhovski gostovao je u emisiji programa Mreža TV te komentirao je treba li raspisati refendum oko uvođenja eura. 

– Ne treba, ja se jako veselim tome da se riješimo zadnjeg pravog ustaškog simbola, a to je bila kuna. To je bio puno više ustaški simbol nego pozdrav “Za dom spremni” i mene jako veseli da ćemo se toga riješiti – kazao je. – Ona nikad nije postojala osim u ustaškom razdoblju – nadodao je.  Hoće li Hrvatska uvođenjem kune izgubiti dio suvereniteta, Puhovski je kazao kako neće. 

Je li razlog ukidanja kune posljednji obračun sa ostavštinom Franje Tuđmana?

ZAŠTO, HDZ - PUPOVAC I ŽARE PUHOVSKI RUŠE HRVATSKU KUNU?
www.crodex.net
Foto: Snimka zaslona

Ako je netko do sada sumnjao u dobru namjeru Andreja Plenkovića i njegovih “saveznika” Milorada Pupovca i sveznalog orijunaša komunističke partije druga Žarka, od sada to ne mora!

Jedini razlog ukidanja HRVATSKE NOVČANE JEDINICE – VALUTE “KUNA” je ukidanje ili kako oni to kažu brisanje zadnjeg USTAŠKOG SIMBOLA! Znači po njima to nisu ekonomski razlozi ili vrijednosti, niti stabilnost fiskalne politike, niti inflacija vec USTAŠKI SIMBOL!

Toliko o ispranim mozgovima! Citat koji je Franjo Tuđman često izgovarao u osvrtu na likove kao sto su Plenković-Pupovac-Puhovski, bio je : Nije teško uništiti državu, teško ju je postaviti na čvrste noge.

Svjedočio u Titovom režimu protiv Proljećara, lažno svjedočio u Haagu, a Puhovskog nam i dalje prodaju kao neovisnog intelektualca.

ZAŠTO, HDZ - PUPOVAC I ŽARE PUHOVSKI RUŠE HRVATSKU KUNU?
www.crodex.net
Foto: tportal

Nakon što je Puhovski svjedočio u komunističkom totalitarnom režimu Josipa Broza Tita protiv Proljećara, zatim 2009. lažno svjedočio u Haagu na suđenju generalima Gotovini, Čermaku i Markaču, na kojoj se inkriminiralo operaciju Oluja kao “zločinački poduhvat“, te ga je sud proglasio nevjerodostojnim svjedokom – Žarka Puhovskog nam neki mediji i dalje prodaju kao neovisnog intelektualca i analitičara, koji u tim gostovanjima pokušava opravdati činjenice koje su o njemu iznesene, te u potpunosti anulira važnost svoga negativnog javnog djelovanja.

Puhovski je poznat po tome da mu je laž najjači argument kao i konfabulacija“,svojedobno je izjavio Čičak.

U siječnju 1972. uhićena je skupina od 10. hrvatskih intelektualaca povezanih s Maticom hrvatskom, što je bio završni udarac Titova komunističkog represivnog aparata u ušutkavanju Hrvatske. Riječ je o studentskim vođama i političarima reformistima u SKH (Miko Tripalo, Savka Dabčević-Kučar…) koji su od 1967., dakle od Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga jezika, bili nositelji demokratske misli i državotvorstva – Marku i Vladimiru Veselici, Vladi Gotovcu, Bruni Bušiću, Franji Tuđmanu i drugima. Samo 11. siječnja 1972. režimska milicija lišila je slobode 189, a poslije je provjerila svih 50.000 hrvatskih intelektualaca u Matici, čime je počeo progon – koji je doveo do dugogodišnje hrvatske šutnje i eutanaziranja demokratske Hrvatske koje je potrajalo sve do 1989. godine.

Prvi svjedok na suđenju protiv Proljećara bio je Žarko Puhovski.

Dražen Budiša osuđen je 1972. godine na četiri godine zatvora i četiri godine zabrane javnog djelovanja, Ivan Zvonimir Čičak na tri godine zatvora i tri godine zabrane javnog djelovanja, Ante Paradžik na tri godine zatvora i dvije godine zabrane javnog djelovanja, a Goran Dodig na godinu zatvora.

Milanović podsjetio na prošlost i nadimak ‘druker’

Filozof i politički analitičar, Žarko Puhovsk ustvrdio je da hrvatski predsjednik Zoran Milanović ima iste argumente kao srpski nacionalisti kojima osporava Haaške presude.

Požalio se i kako je od hrvatskog predsjednika Milanovića dobio etiketu koja je i sada opticaju.

“Moj grijeh je što sam sudjelovao u montiranom procesu”, jadao se Puhovski jer ga je Milanović optužio da je bio “druker” na suđenju čelnicima studenata u Hrvatskom proljeću.

Ali nije problem u Žarku Puhovskom već u medijima i novinarima koji ovakvog čovjeka zovu u emisije i još ga predstavljaju kao ”neovisnog analitičara”.

Žarko Puhovski je dokaz zašto je Hrvatskoj potrebna lustracija i zašto bi on trebao ići u ropotarnicu povijesti a ne hrvatska kuna!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button