Izbor uredništva

Za jedno dijete obitelji je potrebno 630.930 kuna!

630.930,00 kuna. Pitate se što znači ova brojka? E pa, udruga Štedopis je izračunala da toliko novaca treba za jedno rođeno dijete u obitelji od početka trudnoće do završetka fakulteta.

Ako pak, dijete završi samo srednju školu bit će vam dovoljno sitnih 430 tisuća kuna. Skupo, je l’ tako?

Zamislimo novopečenu obitelj kako planira imati djecu? Skoro pa nikako.

Jer, danas nas uče da prvo moramo imati završene fakultete, pa onda dobar, stabilan i siguran posao na neodređeno vrijeme.

Kada sve te parametre zadovoljimo ostaje kuća i/ili stan i neki dobar auto, možda i vikendica na moru. Kupit ćemo to na kredit.

I onda, naravno nemamo za dijete. Pričekat ćemo da otplatimo sve puste rate koje smo si stavili na leđa… na kraju zaključujemo da nam djeca ne trebaju.

Jer za njih nemamo dovoljno para. Pa se odlučujemo za psa? Postoji li neka kalkulacija i za tu vrstu?

Tražeći nisam ju našla… Ali sam uspjela izračunati da smo mi do sada potrošili minimalno oko 1.700.000,00 kuna.

Zaključujem da smo onda vrlo bogati samo to ne kužimo…. kao i svatko od vas.

Nadalje, osim što nam se prezentira da nemamo novaca za odgoj djece kroz razne udruge i to targetirano prema osnovnoškolcima i srednjoškolcima pod krinkom financijskog obrazovanja mladih, u medijima ono što još možemo naći samo kao plus da ne imamo djecu jesu društveni razlozi.

Pa tako se navodi da neimanje djece utječe pozitivno na smanjenje emisije ugljičnih plinova i očuvanje okoliša općenito.

Pa onda da majke doživljavaju diskriminaciju prilikom zapošljavanja (što jest djelomična istina) odnosno da ako nemaš djece radni kolege neće imati prema tebi predrasude.

Naravno, niti karijera neće patiti jer svaki dan ćeš biti lijepo na svom poslu s mogućnošću da budeš čim dulje kako bi udovoljio svojim nadređenima.

Kažu i to da majke zarađuju puno manje nego svi ostali

Foto: Pixabay

Kada imaš djecu, ne izlaziš više van iz kuće. Ne družiš se. Život, kako kažu, prestane.

Pa čak i izgubiš prijatelje jer nisi uvijek dostupan. A najviše od svega pati bračni život kojega nema.

I navodi se još da su obitelji s djecom nesretne, jako često bolesne jer im djeca prenesu zarazu i tako dalje da ne nabrajam sve te nebulozne razloge.

Shodno ovim, iskreno mi nije jasno zašto su se neke skupine toliko borile kako bi mogle posvajati djecu ako su djeca uistinu tolike štetočine, kradljivci života, sreće, zdravlja, para.

Zar nije onda nekako logičnije da živiš sretno bez njih, očuvaš okoliš, kupiš za te pare vikendicu i toćaš noge u more sa svoje jahte?

Ima tu puno utjecaja kroz medije općenito upućeno samo ženama pa se često piše da je majčinstvo najteži posao i da ga ne žele raditi baš zato što je nateži, pa posvećenje žene samoj sebi bi nestalo zbog tamo neke bebe, pa onda na svijetu vladaju počasti te ih jednostavno ne želimo izložiti njima… zašto bi se mučili, bolje da se ni ne rodite.

Gdje ćeš rađati djecu za ovaj ludi svijet?

A između ostalog, većina se ni ne snalazi s djecom pa je i to jedan danas, opravdan razlog.

Danas zaista s posebnom pažnjom trebamo filtrirati razne “projekte” raznih naziva koji dolaze do naše djece kroz vrtiće i škole pod krinkom nečeg dobrog kao što je evo, financijskog obrazovanja u svojoj srži je daleko od istine koja je našoj djeci potrebna.

Zamislite kako je odrastati primajući samo ovakve poruke!

Izreke 23,24 nam to i potvrđuju kada kažu:

“Pribavi istinu i ne prodaji je,
steci mudrost, pouku i razbor.
Radovat će se otac pravednikov,
i roditelj će se mudroga veseliti.
Neka se veseli otac tvoj i majka tvoja,
i neka se raduje roditeljka tvoja.”

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button