Svijet

Video: Rusi imaju oružje iz znanstvene fantastike

Francuski informativni portal Atlantico navodi da su Rusi sa svojim vojnim arsenalom dostigli razinu znanstvene fantastike. Ruski arsenal je na daleko višoj tehnološkoj razini nego što većina ljudi misli, piše u tekstu.

Portal ocjenjuje da se “lijena europska javnost sanjivo meškolji u udobnim predstavama o zarđalim ruskim tenkovima i nuklearnim raketama u oronulim hangarima”. Stručnjaci, međutim, već desetak godina vide potpuno drugačiju sliku, od Crnog mora do Sirije i od Ukrajine do Karabaha. U publikaciji se navode primjeri manevara koje su u EU izvodile zemlje Baltika i Poljske, gdje su fingirane ruske trupe sudjelovale u hipotetičkim konfliktima i pobjeđivale protivnika u prvih nekoliko dana ratnih djelovanja.

“Stručnjaci objašnjavaju te poraze visokotehnološkim arsenalom na rubu znanstvene fantastike, stvorenim u Rusiji tijekom posljednjeg desetljeća”, tvrdi se u članku. Atlantico navodi nekoliko primjera kada je rusko oružje, za koje se smatralo da je zastarjelo, stjecalo prednost u odnosu na suvremene zapadne modele. Konkretno, spominje se incident u Crnom moru, u travnju 2014. godine, kada je ruski bombarder Su-24 proletio iznad američkog razarača Donald Cook, nakon čega je ovaj “oslijepio i oglušio”.

Rusi i njihovi vojni proizvodi odskaču od svega sličnog

RUSIJA IMA ORUŽJE BUDUĆNOSTI! Putin "zaledio" neprijatelje Moskve! (VIDEO)  | Najnovije vesti - Srbija danas

“Brod bi bio uništen prvom raketom da je Su-24 ispalio, ali zrakoplov je samo manevrirao kao da kreće u napad”, tvrdi se u tekstu. U kolovozu 2018. godine portal Drive bio je fasciniran ruskim robotom Igorek i aktivnim egzoskeletom s elektromotorima i akumulatorima predstavljenim na forumu Armija 2018. Portal je tada ocijenio da ti ruski vojni proizvodi odskaču od svega sličnog, odnosno da “nemaju nikakve veze sa stvarnim oružjem koje se može pojaviti u najskorije vrijeme, prenijela je Srna.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
bljesak info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button