Domovina

“Samo je pitanje dana kada će nam Rusi zavrnuti ventil plina!” Rat u Ukrajini nije naš rat!

U ratu između Rusije i Zapada ginu samo Ukrajinci. Za to vrijeme njihov predsjednik poziva Zapad na totalni rat, umjesto da se bori za mir’

Profesor Ivan Lovrinović tvrdi da rat u Ukrajini nema veze s Hrvatskom i upozorava na čudnu igru hrvatskog premijera. Pita se što će biti na jesen ako nam Rusija uskrati plin?

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

-Ovo nije naš rat! Samo je pitanje dana kada će nam Rusi zavrnuti ventil plina. Plenković je privatizirao vanjsku politiku koja se niti ne oblikuje u Hrvatskoj, već u Briselu. Ukrajinski narod pati od posljedica sve krvavijeg rata i treba ponuditi sve vrste humanitarne i medicinske pomoći jer je to ljudski.

Međutim, slati oružje i miješati se u rusko-ukrajinski rat na način kako to radi Plenković i njegova vlada je nedopustivo. Prisjetimo se da je Plenković mjesecima prije rata išao u Ukrajinu i tamo slao ratoborne oštre poruke Rusiji. To nije naš rat, a oni koji ga sa strane potpiruju neka to rade sami.

Ovdje je u pitanju geopolitički obračun između Zapada i Rusije u čemu je ukrajinski narod nažalost kolateralna žrtva. Naravno, kada se počelo pucati i ginuti onda je kasno za pregovore, a domoljubne emocije i borba za život postaju apsolutni prioriteti.

"Samo je pitanje dana kada će nam Rusi zavrnuti ventil plina!" www.crodex.net
Foto:Pixabay

Je li moglo biti drugačije?

Naravno da jest. Zapad, odnosno vodeće zemlje NATO saveza stalno su pomicale svoje granice prema Rusiji čime je tampon zona između dva pakta iz vremena hladnog rata skoro nestala.

Kada je došlo do zahtjeva za Ukrajina postane članica NATO-a, očito da Rusija nije mogla više preći preko toga. Prisjećamo se sličnog primjera 60-tih godina prošlog stoljeća iz Zaljeva svinja na Kubi, gdje su Rusi postavili dalekometne projektile koji su mogli brzo stići na teritorij SAD-a. Umalo je izbio treći svjetski rat ali su u posljednjem trenutku Rusi povukli svoje projektile i ratne brodove i ostao je – mir.

Da je vodstvo Ukrajine proglasilo neutralnost do rata vjerojatno ne bi došlo. On bi se i dalje vodio na već viđeni hladnoratovski način – valutnim ratom, energetskim ratom, hakiranjem, diplomatskim i propagandnim ratom i drugim oblicima, što se sve zajedno danas popularno naziva – hibridnim ratom.Teško je o svemu ovome danas govoriti, jer su emocije prejake a propaganda sa svih strana čini svoje. Mjesta razumu tu malo ima.

Tragično je da se taj hibridni rat između Rusije i Zapada vodi sve žešće ali u njemu stvarno ginu samo Ukrajinci. Za to vrijeme njihov predsjednik poziva Zapad na totalni rat držeći internetske prodike raznim parlamentima, umjesto da se bori za mir koji postaje sve manje izgledan jer Zapad sve više investira u taj rat.

"Samo je pitanje dana kada će nam Rusi zavrnuti ventil plina!" www.crodex.net
Da je vodstvo Ukrajine proglasilo neutralnost do rata vjerojatno ne bi došlo. On bi se i dalje vodio na već viđeni hladnoratovski način. (Foto:Pixabay)

Rusija je prebogata najvažnijim prirodnim resursima od kojih su najvažniji energenti i kao takva je uistinu “najcjenjenija nekretnina” na svijetu – kako to nedavno reče ugledni ekonomist Slavko Kulić. No, nije samo u pitanju Rusija već i Kina koja u svemu tome gleda svoje interese koji su sada bliži Rusiji. U svemu tome Hrvatska treba zauzeti neutralnu poziciju i pružati samo humanitarnu pomoć i primati izbjeglice.

Plenkoviću treba već jednom reći da konačno prekine sa svojim privatnim projektima i promocijom tuđih interesa koje skriva iza “zajedničkih”. Već sada vidimo da neke članice EU ne žele prekinuti uvoz nafte i plina iz Rusije i da to plaćaju u rubljima. Među njima je i Njemačka! HDZ-ova vlada to ne želi. Sada je lako, ali kada dođe jesen i hladni dani a plinski ventil bude zavrnut onda ćemo svi osjetiti što znači kada jedan čovjek zakuha juhu koju svi moramo “kusati”.

Previše je takvih juha skuhano u jednoj ovako maloj zemlji.

Znamo da će propagandisti sve ovakve tekstove proglasiti proruskim ili nečim sličnim.

Ovo je prorazumski tekst koji u središte stavlja interese našega naroda i traži mirno rješenje ovoga rata. Gdje se slonovi obračunavaju tu najviše nastrada trava. Zato tražimo hitne izvanredne izbore jer nam je dosta sijanja straha od plandemije, ekonomskog propadanja, korupcije i kriminala a se s ciljem da na taj način oni opstaju na vlasti. Dosta je bilo!’, zaključuje Lovrinović.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button