Svijet

[VIDEO] Cristian Terheș u EU parlamentu pokazuje ugovore EK s Pfizerom

Cristian Terheș je član EU parlamenta, a u ovom obraćanju za medije zorno pokazuje koliko informacija EK, kao izvršno tijelo (poput Vlade u našim zemljama) pridaje važnosti parlamentu i koliko informacija im pruža. Stoga – neka vas ne čudi kad Vlade naših zemalja postupaju isto . Sve je to po istom planu i obrascu. Obavezno pogledajte, jer od minute 3:40 točno možete vidjeti Ugovor EK s Pfizerom, bar onakav kakav je prikazan zastupnicima EU parlamenta…

U Bruxellesu su zajednički jezik pronašli Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić, koji su dio ove grupacije političara. Iako su veliki mediji njima zatvoreni, o podršci građana dovoljno govore društvene mreža na kojima imaju stotine tisuća sljedbenika.

Naime, daleko od potkupljenih tzv. mainstream medija sve više jača grupacija koja će, po svemu sudeći, u narednim godinama Plankovićevom HDZ-u itekako zagorčati politički život i učiniti da mu slijedeći parlemantarni izbori ne prođu glatko.

Ne propustite pogledati odličan video koji potpuno razotkriva sve ono što nam rade iza leđa. Video je na engleskom jeziku, a preveden je na hrvatski jezik niže u tekstu…

Kao što znate mi smo ovdje izabrani od strane građana. Tako je bar navedeno u pravilnicima. Ali ne smijemo zaboraviti da smo ovdje izabrani za građane! Mi moramo imati na umu što je najbolje za građane jer to je razlog zašto smo izabrani ovdje u europski parlament.

I svi ovi dužnosnici u europskom parlamentu vole sebe jako hvaliti. Svaki put kada se pojave na novinarskim konferencijama oni kažu da je ovo najdemokratskija institucija EU.

A ja im sada postavljam pitanje: Je li to uistinu tako?

Jeste li rekli tim ljudima, u parlamentu, kada ste odlučili oduzeti im njihova osnovna ljudska prava. Zašto ste to učinili?

Vidite, mi imamo sve te sporazume i sva ta pravila, kako je jedan moj kolega rekao, da vam se ne smije nametnuti nikakav medicinski postupak, osim ako ste se za njega odlučili slobodnom voljom i potpuno informirani.

Očito je ono što upravo sada rade – uvjetuju pristup zastupnicima u Parlament!

Obveza posjedovanja ove “zelene potvrde” je kršenje ljudskih sloboda, na pravo odluke i izbora, s čime žele biti cijepljeni ili testirani.

No tu je još jedan aspekt i pitanja koja se ne odnose samo na vas u Parlamentu.

Pozivam svakog građanina EU da postavi pitanje svojoj Vladi: Jesu li vas potpuno informirali o ovome što se trenutno događa?

Jer imali smo mnogo rasprava u Parlamentu početkom ove godine gdje smo zahtijevali potpuni pristup ugovorima koji su potpisani između tvrtki koje proizvode cjepiva i EU.

Citirati ću izvješće objavljeno na www.euractiv.com od 22.01.2021. godine koje kaže da su ugovori koji su potpisani između farmaceutskih tvrtki i i Europske komisije, u studenom 2020. godine, dostupni članovima EU parlamenta.

Od prošlog utorka je to u CENZURIRANOM obliku, a sve nakon što se farmaceutska tvrka usuglasila da se ugovor da na pregled.

To znači da namećete medicinski proizvod građanima Europe bez da oni znaju što stoji u tim ugovorima.

Ali ne samo to. Ne samo da oni to ne znaju, to isto ne znamo ni mi zastupnici u EU Parlamentu!

Nakon mnogo pritisaka, koje smo izvršili u Parlamentu, ti su ugovori pokazani i nama i javnosti.

No sada ću vam pokazati kako izgledaju stranice tih ugovora, pa mi vi recite je li ovo normalno?

A ovo su stranice ( na minuti 3:40 se pokazuju stranice ugovora i sve je zatamnjeno što je nečuveno). Jednostavno se ništa ne vidi.

Znači to oni zovu transparentno i javno! Znači tako funkcionira demokracija u EU.

Pitam vas još jednom: Je li ovo transparentno. Vidite li ovdje išta? Mi ništa ne vidimo!

Dali smo novac građana EU tim tvrtkama na osnovu ovoga! Zbog čega smo dali taj novac i što smo točno za to dobili? Zašto nisu iskreni prema građanima i zašto nisu potpuno transparentni, tako da svi znamo što se to točno događa.

Razlika između tiranije i demokracije je sada potpuno jasna. Kada vlast potpuno zna sve o tebi to je tiranija! Ja dobro znam kako je živjeti život pod tiranijom.

S druge strane, kada vi znate sve što radi vaša Vlada to je onda demokracija.

Dakle evo gdje se nalazimo danas. Hvalimo ovu instituciju kao osnovu demokracije u EU, a čak ni mi, direktno izabrani zastupnici, nemamo uvid u te ugovore.

I kao što smo već rekli prošli tjedan – mi smo ovdje zbog vas i boriti ćemo se za vas.

Znamo da su mnogi od vas, širom Europe, u velikim problemima kao što su i oni koji rade u EU institucijama. Ali kao što je prethodni američki predsjednik rekao: “Sloboda je samo jednu generaciju daleko od izumiranja”! U takvim se vremenima danas nalazimo i naša je dužnost i naša obveza da se borimo za SLOBODU!

Hvala vam…

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button